Android alkalmazások, mobil alkalmazások, mire jók?

Ahogy azt már tárgyaltuk korábban az okostelefon a mai világ egyik legnépszerűbb és legfontosabb találmánya. No de mi is az alkalmazás? Applikáció? Android alkalmazások? Mire valók? Miért van rá nekünk szükségünk? Egyszerű a válasz! A telefonunkon vagy a tabletünkön található programok az úgynevezett mobil alkalmazások.

 

android alkalmazások

 

Minden egyes kis ikon a telefon kijelzőjén egy-egy alkalmazást jelent. Ezek ahány telefon annyi félék lehetnek. Bár köztük néhány mely minden telefonon megtalálható de vannak különleges csak az adott típusra jellemzőek is. Az android alkalmazások csak androidos a IOS alkalmazások csak Iphone készülékekre használhatóak.

Ezen kívül vannak olyan alkalmazások telefonra melyeket az internetes áruházunkban szerezhetünk be mint például a google play vagy az appstore. Arra mindig figyeljünk, hogy nem minden applikáció ingyenes. Erről minden esetben kapunk értesítést. Nem fordulhat elő, hogy véletlenül megveszünk valamit akaratunkon kívül.

 

android alkalmazások

 

Rengeteg féle applikáció létezik. A hívás kezelőktől az üzenetküldő és emailező alkalmazáson kívül találhatunk akár az egészségünkre figyelő mobil alkalmazásokat mint például a vérnyomás mérő vagy pulzus mérő de létezik lépés számláló is ami azt számolja mennyit közlekedtünk az nap. Ez idős korban különösen hasznos lehet, mivel segít a szervezetünk fitten tartásában. De ez is csak egy apró részlete annak, amit az applikációkkal elérhetünk.

Minden készülék rendelkezik néhány alapvető alkalmazással is, mint például a telefonkönyv, amiben a telefonszámainkat tartjuk vagy az üzenetek ahol az smseket tárolhatjuk. Ezek az alkalmazások már léteztek a hagyományos telefonokban is itt csak okosodtak. Például jóval több információt tárolhatunk egy személyről a telefonkönyvön belül. Elmenthetjük természetesen a telefonszámát, üzenetet küldhetünk neki. De akár innen is kezdeményezhetünk beszélgetést a Messengerben vagy küldhetünk neki emailt is akár. Emailezéshez egyébként érdemes az email szolgáltató saját alkalmazását letölteni mert az jobban testre van szabva ahhoz, hogy minél kényelmesebben tudjunk leveleket küldeni.

 

android alkalmazások

 

Ezen kívül van minden okostelefonon kamera kezelő mobil alkalmazás. Ez rengeteg mindent tud amit most nem részleteznénk. Érdemes benne elmerülni és kísérletezni mert elrontani nem tudunk semmit viszont kitapasztalhatjuk hogyan készíthetjük a legjobb fotókat hogy aztán vagánykodhassunk vele, hogy mi ilyet is tudunk.

Fontos applikáció lehet még ezzel kapcsolatban a facebook. Ez a hagyományos facebook mobil verziója. Ugyanazokat a dolgokat tudja mint az asztali verzió. Kép megosztás, üzenet küldés, ismerősökkel való kapcsolat tartás. Elérhető az andoid alkalmazások között és az Appstore-ban is. Ebben a cikkünkben részletesen leírjuk, hogyan lehetünk a Facebook felhasználói.

Ami még fontos applikáció telefonra és minden mobilon kivétel nélkül megtalálható az a Google. Ezzel tudunk az interneten keresgélni. Arra azonban érdemes oda figyelni, hogy nem minden weboldal működik mobilon. Erről általában értesít a készülékünk.  Még számtalan mobil alkalmazás létezik amiről hosszú-hosszú oldalakon keresztül lehetne beszélni. Mi most csak a legfontosabbakat igyekeztünk tárgyalni.

A végére már csak annyit fűznék hozzá, hogy az első dolog amit telepítünk a telefonunkra az egy vírus irtó legyen. Elég csak a webáruházba beírni a keresésbe és biztosan kifog dobni több száz félét. Ezek közül válasszuk azt ami ingyenes és a legtöbb pozitív véleményt kapta.  Ez segít megvédeni a telefonunkat a különböző kártevőktől amik a készülékünkre kerülhetnek. Természetesen mint mindenből ebből is választhatunk olyan verziót amiért fizetni kell ezért cserébe extra szolgáltatásokat kapunk mint például a rendszeres adatbázis frissítés. Nos remélem ezek néhány információ elég lesz az induláshoz.