Az Android auto apk letöltése és telepítése csak a Google Playre feltöltött játékok és szoftverek esetén oldható meg. Bizonyos szoftverek esetén viszont erre már nincs lehetőség, és ezt manuálisan kell megtenni. Az Android operációs rendszer viszont biztosít egy kerülőutat arra, hogy bármilyen Androidos szoftvert feltelepítsünk rá.

Megkerülhető az, hogy csak a hivatalos store-rendszer segítségével telepítsük fel a kívánt szoftvert a telefonra. Eleve nem minden Android szoftver található meg a különféle storeokban, ezért csak manuálisan telepíthetőek fel, így az android auto apk letöltése nem megoldható. Ez a képesség viszont alapértelmezésben le van tiltva, ezért a beállításokba kell navigálnunk, hogy engedélyezhessük az Android auto apk letöltése helyett használható manuális installálási rendszert. Az android auto apk (magyar) telepítőrendszer megkerülése az Ismeretlen Források engedélyezése nevű menüpontban kapott helyet.

 

andriod auto apk

 

A beállítások menübe belépve az Alkalmazások menüpontba kell elnavigálnunk. Itt többek között a programok méretének ellenőrzésére, és törlésükre is lehetőség van. A beállítást a bekapcsolt állapotra kell állítani, így aztán fel lehet telepíteni bármilyen Android apk szoftver feltelepíthető manuálisan. A szoftvereket letölthetjük a gyártó oldaláról akár számítógép segítségével is.

andriod auto apk
Magyar nyelvű operációs rendszer esetén a menü így néz ki. A beállítás alkalmazását követően az android auto apk letöltése mellett manuális telepítésre is lehetőségünk lesz. Az apk fájlok tulajdonképpen olyan tömörített archívumok, amelyek tartalmazzák a játékok és szoftverek futtatható állományait, adatfájljait.

A telepítésre lehetőség van úgy, hogy a telefon alap állományböngészőjében kiválasztjuk az apk fájlt, és rábökünk.

Ezt követően felugrik majd egy ablak, amely megjeleníti a szoftver méretét, nevét, ikonját. Emellett itt megtaláljuk azt, hogy a program a telefon milyen képességeihez kér hozzáférést, és milyen engedélyeket kell megadni a futtatásához.

andriod auto apk

A telepítést követően a program ugyanúgy fog működni, mintha a program az Android auto apk letöltése és telepítése segítségével lett volna installálva. Az apk fájlt letörölhetjük a fájlrendszerből, mert a fájlokat a telefon kicsomagolja a megfelelő könyvtárakba, és a szoftvert onnét fogja futtatni. Természetesen az apk fájl meghagyható, ha az adott szoftvert valamilyen okból gyakran újra szeretnénk telepíteni.

Fontos megjegyezni azt, hogy megbízhatatlan forrásból soha sem érdemes programokat telepíteni, mert ezek vírusokat és kártékony programokat tartalmazhatnak. Rosszindulatú programok gyakran hasznos programoknak álcázzák magukat, így próbálják meg a fejlesztők rávenni a felhasználót, hogy telepítse fel az ilyen szoftvert, veszélybe sodorva ezzel a személyes adatait a telefonon.

Azzal, hogy az Androidon lehetőség van erre, a platform jóval szabadabb, mint mondjuk az Apple IOS, ahol ilyesmit nem tudunk megtenni. Ugyanakkor a szabadságnak ára is van, a képesség engedélyezésével utat nyithatunk nem várt kártékony programoknak, amelyek hatalmas bosszúságot okozhatnak. Ne tölts le tehát olyan szoftvert, amelyet nem közvetlenül a fejlesztő weboldaláról, hanem programokat gyűjtő weboldalakon találtál.