Még tavaly történt az, hogy közeledett a Suzuki levizsgáztatásának ideje. Előtte 3-4 hónappal el lett víve egy szervizbe, hogy a nagyobb hibák ki legyenek javítva. Kiderült, hogy nincs mit hová felhegeszteni, egy csomó alkatrész teljesen elrohadt. Majd a műhely közölte, hogy neki nincs meg az XYZ alkatrész, és ugyan, nem -e tudnánk mi beszerezni? Mert akkor talán nem 200 ezer lenne a javítás, csak 100 ezer. Talán az egész Suzuki nem ért 300 ezret. Kissé meglepő volt a kérés, az ember azért viszi szervizbe a kocsit, hogy ott megcsinálják neki. Ha ő maga meg tudná venni az alkatrészeket, akkor nem vinné szervizbe.

 

 

Na a fenti helyzeten segíthet az Autodoc.hu alkalmazása, ami képes arra, hogy a segítségével bárki megrendelhesse a szükséges alkatrészeket. Az alkalmazás nem mást tűzött ki maga elé célként, mint azt, hogy az emberek számára elérhetővé tegye az alkatrészek egyszerű megvásárlásának műveletét. Korábban, ha egy autóalkatrészt szerettél volna megvásárolni, egyszerűen képtelen voltál rá: hiába írtad be, hogy Suzuki Swift felfüggesztés, abból az alkatrészből volt több tíz féle revízió. Sok eladó azt se tüntette fel, hogy melyik az, amelyiket árul, mert talán ő maga sem tudta.

A misztikus alkatrészek

Az Autodoc szoftvere segítségével az autóalkatrészek beszerzése könnyed elfoglaltsággá válik. Elég kiválasztani az autó típusát, és a konkrét modellt, aztán a program képes kilistázni az árukat. A program egyszerű, és mind a kereskedők, mind az egyszerű autótulajdonosok könnyen felhasználhatják. Amennyiben valaki az autó típusa helyett az alkatrész azonosító számára (ID) szeretne rákeresni, a programban arra is lehetőség van.

 

 

Az Autodoc web felületen is elérhető, akinek ez kevés, az APP formájában feltelepítheti az Android vagy IOS alapú készülékére is. A szoftverkörnyezet több ezer autótípust ismer, beleértve amerikai, ázsiai, európai autógyártók modelljeit is. Személygépjárművek, személyi terepjárók is szerepelnek az adatbázisában. Gyakorlatilag minden modellt ismer, ami nem repül, vagy nem lánctalpakon közlekedik. A program véget vet annak a káosznak, hogy az emberek képtelenek megtalálni és megvásárolni az autók karbantartásához szükséges alkatrészeket. Az egységes felületen elég kiválasztani az autó típusát, és rákeresni a szükséges alkatrészre, hogy megkapd a megfelelő komponens nevét és árát. A programban ezt követően akár meg is lehet rendelni az eszközt.

Terület-specifikus áruházszoftverek?

Korábban bemutattuk már a Wish áruházat, amely kínai termékek árusításával foglalkozik (link: https://okosnagyi.hu/wish-vasarlas-mi-a-menete/). Az Autodoc jól illeszkedik ebbe a sémába, felismertek egy piaci rést, amelyet villámgyorsan sikerül is betömniük. A jövő kétségkívül az ilyen területspecifikus áruházaké, az Autodoc pedig nem más célt tűzött ki maga elé, minthogy az autóalkatrészek Amazonja legyen. A dolog nem lehetett egyszerű, mert számos inkompatibilitási problémát kell leküzdenie annak, aki autóalkatrészeket kíván árusítani és összepárosítani. Az autodoc mindenesetre jól veszi ezt az akadályt, és minden autótulajdonos számára kötelező komponens. A szoftver segítségedre lehet még akkor is, ha el akarod kerülni a túlárazós autójavító műhelyeket, és lehúzós szerelőket, hisz pontosan tudni fogod egy komponens árát.

 

Vége a szemétben való kétségbeesett kutatásnak.

Az autodoc hivatalos oldala a autodoc.hu weboldalon érhető el.

Almás készülékekre itt érhető el:

https://itunes.apple.com/app/id1014949597 

Android készülékekre pedig itt:

https://play.google.com/store/apps/details?id=de.autodoc.gmbh&hl=hu

A szoftver üzemeltetése nem igényel szakértelmet, a szoftver kezelőfelületét úgy alakították ki, hogy egy átlagfelhasználó is elboldoguljon benne. Az Autodoc egy olyan piaci rést talált, amelyet számos ügyfél fog elégedetten igénybe venni. Negatívumot nem is nagyon látunk a szolgáltatás kapcsán, persze meg kell várni az első vásárlói tapasztalatokat, hogy teljes képet alkothassunk a szolgáltatás minőségéről.