Ebook konverter alatt dokumentumátalakító programokat értünk. Ezek az Ebook konverter programok képesek a dokumentumokat más fájltípusúvá alakítani. Ebboknak az online könyveket nevezzük. Ezeknek viszont a formátuma nem egységes. Például az Amazon Kindle könyvolvasó által használt könyvformátum eltér attól, amit PC-n olvasni szoktak. PC-n inkább a PDF formátum a divat, és főleg dokumentációkat osztanak meg benne. A Microsoft dokumentum formátuma pedig a DOC. Ezek a formátumok egymással nem kompatibilisek, ezért a könyvek elolvasásához Ebook konverter használata válhat szükségessé.

Libreoffice

A Libreoffice egy ilyen dokumentumszerkesztő program. A régi Microsoft Office szoftvert váltotta fel. A Libreoffice képes a DOC formátumú fájlok megnyitására, és kimentésére. A Libreoffice támogatja a pdf formátumot is. A Libreoffice jól használható ebook konverter céljából is. Ez annak köszönhető, hogy a Libreoffice nem csak betölteni tudja a pdf és doc fájlokat, hanem dokumentumot menteni is képes ezekben a formátumokban.

Online ebook konverter

Az online ebook konverter szolgáltatások segítségével nem kell bizonytalan eredetű szoftvereket letölteni. Az Ebook online convert weboldalon elérhető szolgáltatás Amazon Kindle és ePub formátumba képes konvertálni. A szolgáltatás hátulütője az, hogy meglévő komplex dokumentumokat nem képes beolvasni. A szolgáltatás csak egyszerű szöveges fájlokat képes ebook formátumokra alakítani.

Convertio.co

A Convertio.co egyik szolgáltatása az EPUB formátumú fájlok DOC formátumú fájlokká történő átalakítása. Az előző szolgáltatással ellentétben ez a meglévő ebook fájlokat képes szöveggé alakítani. Az ebook konverter program nem tud közvetlenül más ebook formátumokba menteni. Így aztán ez a szolgáltatás leginkább arra használható, hogy a fájlokat DOC formátumúvá alakítva később tovább konvertálhasd őket más ebook formátumba.

ebook konverter pc hogyan

Toepub

A Toepub segítségével PDF fájlokat lehet epub formátumba alakítani. A konverter bizonyos fokú formázásokat is képes megőrizni a dokumentumban. A szolgáltatás más formátumokat is támogat, például a MOBI formátumot. A Toepub ebook konverter segítségével az eredeti PDF-hez hasonló megjelenést lehet elérni a kikonvertált ebookokban. A szolgáltatás az AZW3 Kindle formátumot is támogatja, amivel Amazon Kindle olvasóra lehet konvertálni.

Olvass számítógépen!

A Convertico Ebook konverter segítségével PC formátumúra konvertált könyvei remekül olvashatóak Androidon vagy Windowson, Linuxon. Sokan számítógépen olvasnak könyvolvasó helyett. A számítógépeknek, tableteknek, phableteknek több előnye is van. A hagyományos könyvolvasóhoz képest több lehetőségünk van egy Androidos tablettel. Például lehet rajta játszani, és filmet nézni, internetezni is. A könyvolvasók multimédiás képességei hiányosak, vagy teljesen hiányoznak. Ha a tableteden olvasol könyvet, akkor nem kell feleslegesen pluszban elcipelned magaddal egy könyvolvasót is.

hol találhatok ebbok konverter programot

A könyvolvasó előnyei

A könyvolvasó máshogy működik, mint a hagyományos eszközök. A könyvolvasókban használt kijelző nem igényel nagy energiájú áramellátást. Szinte csak a kép mozgatása közben fogyasztja az áramot, emiatt a könyvolvasás során nem merül az akkumulátor. A könyvolvasókat úgy alakították ki, hogy az áramfogyasztást folyamatosan minimalizálják a könyv olvasása során. Ehhez olyan kijelzőt használtak, amit direkt erre a célra terveztek.

Az újabb könyvolvasók

Az új generációs könyvolvasók már több formátumot is támogatnak. Képesek a hagyományos formátumok mellett már a DOC és a PDF típusú könyveket is megnyitni. Ebook konverter használata ezekhez az újabb eszközökhöz már nem szükséges. Az ilyen ebook olvasók remek ajándékul szolgálhatnak a barátaid és szeretteid számára. Az áruk sem túl magas, ezért nem kell mélyen a zsebede nyúlni értük. Használatukkal csökkenthető a szemetelés is, mert a régi, feleslegessé vált könyveket nem kell kidobálni.