Ha a kedves olvasó idáig eljutott az azt jelenti, hogy az internetezés alapvető lépéseit már ismeri. De lehetséges, hogy környezetében, nincs, aki segítsen a legfontosabb lépések megtételében.  Ezen próbálunk most segíteni.

email regisztráció

 

Tanuljuk, meg hogyan működik az email regisztráció. Ha már be van kötve az internet és a számítógépünkre is fel vannak telepítve a szükséges programok, akkor indulhat éltünk első saját e mail cím létrehozása. Azért ez az első lépés, mert bárhol az interneten akarunk regisztrálni egy oldalra vagy vásárolni szeretnék az első dolog, amit kérni fognak tőlünk az email cím lesz. De sok esetben már a hivatalokban vagy az orvosnál is emailt kérnek valós cím helyet. Ez azért jó, mert sokkal gyorsabb, mint postai úton levelezni plusz kényelmesebb, és ami a legfontosabb, hogy ingyen van.

Régen még az internetez és hajnalán a szolgáltatók az internet csomagokhoz adtak saját email címet, de ezt elégé kényelmetlen volt használni ezért alakultak ki az ingyenes email szolgáltatok. Ezekkel, sokkal könnyebben és egyszerűbben elérhető az email regisztráció, mint a saját emailt beállítani. Ott ugyan is olyan beállításokat kér a program, amiktől az egyszerű felhasználó frászt kap.

Ma már rengeteg szolgáltatónál elvégezhetjük az e mail cím készítést. Azaz  hogyan lehetésges a saját e-mail cím készítés ingyen?

Pl:hotmail, gmail, a magyarok közül pedig a citromail vagy a freemail. Érdemes a hotmailt vagy a gmailt választani mivel ezek sokkal megbízhatóbbak, mint magyar társaik. Nem kell megijedni, mert már a hotmail is és a gmail is tud magyarul. Minden az email regisztráció folyamatához tartozó dolog magyar nyelven van leírva.

Tehát akkor Válasszunk email szolgáltatót. Mindegyiknek meg van a maga előnye. A gmail például azért előnyös, mert ha vásárolunk magunknak okostelefont nagyrészt ezt fogja kérni tőlünk rögtön az első bekapcsoláskor. Plusz rengeteg extra szolgáltatást is nyújt, például a felhő tárhely vagy a fotó album, de a gmail regisztrációval tudjuk használni a youtube videómegosztó oldal szolgáltatásait is, de ezen kívül rengeteg mindent tud! A google fiók regisztrációról részletesen írtunk itt.

A hotmail nem tud ennyi mindent. Bár benne is van csevegő, amivel összetudjuk kapcsolni a skype partner listánkat a hotmailel és tudunk onnan is csevegni velük. Ezen kívül, ha rendelkezünk office csomaggal, akkor az ott elkészített dokumentumokat is tudjuk kezelni a hotmail rendszerén keresztül. Ebből látszik, hogy inkább üzleti célokra való, mint hétköznapi felhasználóknak. Ha ilyen terveink vannak, nyugodtan válasszuk ezt. De ez csak pár tipp ezen kívül van még számtalan email szolgáltató. Válasszuk azt, amelyik nekünk a legszimpatikusabb, de mindenhol egyszerű az email készítés.

Regisztrációnál minden esetb en fogja kérni a nevünk, egy jelszót, egy jelszó megerősítést. Ezen kívül még például a gmail kéri a telefonszámunkat is és egy másodlagos email címet.

Mivel ez az első email regisztráció, ami a sajátunk kérjük meg az egyik családtagot, hogy lehessen, az ő email címe a másodlagos mivel nekünk még nincs saját email regisztráció. Ha ezek megvannak tulajdonképpen már el is készültünk és kezdhetjük is a levelezést, és láthatjuk nem is olyan bonyolult egy saját e mail cím létrehozása.

Néhány biztonsági tipp:

 

email regisztráció

 

Van egy úgy nevezett levélszemét mappa minden email szolgáltatónál. Ide általában ártalmatlan reklámok érkeznek azoktól az oldalaktól, amiket sűrűn látogatunk. Ha azonban azt látjuk, hogy ismeretlen feladótól jön levél és a rendszer levél szemétként azonosítja, óvatosan nyissuk meg, mert vírus lehet, ami tönkre teheti a gépünket. A levelekben lehetnek más oldalakra mutató linkek. Ezeket is csak abban az esetben nyissuk meg, ha biztosak vagyunk benne hogy biztonságos.

2019-ben továbbra is a gmail-t tudnánk ajánlani. Főleg ha androidos az okostelefonunk. Ma már nagyon sok hasznos funkció összeköthető vele. Ilyen a google térképek is melyről itt írtunk. Nem csak térképként funkcionálhat, de benézhetünk az utcákba is és virtuális bejárhatjuk akár a saját lakhelyünket is, de nagyon hasznos ha ismeretlen helyre utazunk.