Először is ehhez tudnunk kell az e-mail címünket vagy a telefonszámunkat, illetve mivel a facebook belépés jelszó nélkül nem lehetséges ezért arra is szükségünk lesz. Lássuk tehát hogyan működik a belépés a facebookra.

 

facebook belépés leírása kezdőknek

Internetböngészők ikonjai ezeket keressük

 

 

Facebook bejelentkezés belépés számítógépről:

Első lépésben ha bekapcsoltuk a gépet a számítógép asztalán vagy a tálcán keresnünk kell egy úgynevezett internetböngésző programot. Ez arra szolgál, hogy ide beírva internetcímeket tudjuk elérni. További cikkekben lesz majd erről szó, most koncentráljunk a lényegre ami most a belépés a facebookra. Böngészőből többfélét is találhatunk az ikon alatti felírat lehet chrome, mozilla, internet explorer, amelyiket hamarabb megtaláljuk arra kattintsunk kétszer és máris elindul a program.

 

facebook bejelentkezés képernyő

Itt tudunk bejelentkezni

 

Itt a felső részen egy hosszú sávot láthatunk ahová az internetcímeket írhatjuk. Ha ide egyszerűen beírjuk a facebook szót és lenyomjuk az enter gombot máris egy keresést indítunk ami az interneten található oldalak között meg fogja nekünk találni. A legfelső sorban lesz, erre kell rákattintanunk. Internetes böngészőkben általában elegendő egyszer kattintani és megjelenik az oldal.

Ha ez megtörtént tüstént a belépő oldalon találhatjuk magunkat. Itt legfelül látható egy kék sáv ebben pedig meg tudjuk adni az e-mail címünket vagy a telefonszámunkat és a hozzá tartozó jelszót. (amit feltehetőleg nem felejtettünk el) Ezek után ha rákattintunk a bejelentkezés gombra megtörténik a belépés és kezdhetjük a közösségi média használatát.

Belépés a facebookra okostelefon vagy tablet használatával:

 

bejelentkezés a facebookra ikonok telefon

Alkalmazás ikonok

 

Ha rendelkezünk már kézi okos eszközzel szintén nincs túl bonyolult dolgunk. Általában az eszközön előre telepítve is megtaláljuk az úgynevezett facebook alkalmazást, amivel a belépés a facebookra egyszerűen történik. A menüben találjuk az alkalmazást, amire rábökve már a bejelentkezési képernyőn találjuk magunkat, innentől a folyamat ugyanaz mint a fentebb leírtak. Az alkalmazás elmenti az adatainkat és legközelebb már menni fog a facebook belépés jelszó nélkül is, nem kell mindig beírnunk.

Ha nem találjuk az alkalmazást ismét két lehetőségünk van. Megkérünk valakit telepítse fel nekünk ha ebben még nem vagyunk járatosak. Ez sem bonyolult művelet, ezzel kapcsolatos leírást is találhatsz az oldalon.

 

Facebook alkalmazás

 

Beléphetünk csak szimplán itt is internetböngészőből ha megtaláljuk azt. Keressük itt is a chrome, mozilla, internetböngésző ikonokat és lépjünk be. A felső sávban beírjuk a facebook szót majd elindul itt is a keresés és az első találaton indulhat a bejelentkezés facebookra. Reméljük segíteni tudtunk azoknak akik még csak most ismerkednek a modern technika világával.

Ha esetleg már nem csak a facebookot szeretnéd használni, hanem a facebook üzenetküldő alkalmazását a messengert, ebben a cikkben a telepítéséről és a letöltéséről is olvashatsz.

Illetve ebben a cikkben is említve lettek az alkalmazások. De mik azok az alkalmazások? Itt olvashatod el.