Facebook megnyitása mobiltelefon segítségével többféleképp lehetséges.

A Facebook megnyitása többféleképp lehetséges, de a legtöbb ember a mobiltelefonon jelen lévő keresősávba írja be a Facebook-ot keresőszóként. Ekkor a keresőszolgáltatás segítségével rákeres a Facebookra, de így elveszt némi időt azzal, hogy előkeresse a weboldalt. Aztán a weboldal átirányítja a mobilos Facebook messengerre, ezzel megint csak elveszít néhány másodperc időt. Ez a bejegyzés bemutatja, hogy ez miért történik. Egyszerűbben megoldható a Facebook megnyitása, vagy bármilyen más webcím vagy program megnyitása. A Facebook messenger létöltéséről itt olvashattok.

Különbség a weboldalak és a kereső között

Amikor a telefonon kapunk egy alap sávot, az egy online keresőből hozza ki az adatokat. Ez a kereső általában a google.hu. Az ide beírt szavak egy online kereső-adatbázisban futnak végig, és az ebből kapott eredményeket látjuk a kijelzőn. Ha itt rákattintunk valamire, akkor az egy másik weboldalra irányítja át a készüléket. Például, ha a Facebook megnyitása kulcsszóra keresünk rá, akkor az a Facebook weboldalát, és a Facebookról híreket író weboldalakat fogja listázni. Persze ezzel a módszerrel megtalálható a Facebook, viszont a felhasználó időt veszít el ahhoz képest, mintha közvetlenül a Facebookot nyitná meg.

 

facebook megnyitása telefon

 

Telefon segítségével konfigurálható úgy, hogy a keresősáv az internetes találatokat, vagy a telefonon lévő programokat listázza -e. Ehhez hosszan meg kell nyomni a képernyőt, kiválasztani az appletek közül a megfelelő keresősávot.

Különbség a Weboldalak és a programok között

A telefonon nem csak weboldalakat, hanem programokat is lehet használni. A weboldalak tipikusan egy távoli szerveren futnak, az ott található adatokat jelenítik meg. A telefonra telepített programok és alkalmazások tipikusan a telefonon futnak, de természetesen ezek is kommunikálhatnak az internet egészével. A Facebook néhány éve úgy döntött, hogy mobiltelefonon a teljes funkcionalitást kizárólag a saját Messenger applikációja révén lesz elérhető. A Facebook megnyitása tehát egyrészt történhet böngészőn keresztül, viszont, ha csevegni szeretne a felhasználó, azt kizárólag a Messengeren át tudja megtenni.

Több módszerrel történhet a Facebook megnyitása

Ahhoz, hogy a Facebook Messengert a telefonon könnyeden el lehessen indítani, a feltelepítést követően kirakhatjuk a képernyőre. Ehhez oldjuk fel a képernyőzárat, és tapicskoljunk rá a képernyő üres pontjára. Itt hozzáadhatjuk a Facebook Messengert, az alkalmazások listájából. Ettől kezdve megjelenik egy Facebook Messenger ikon a képernyőn, és kényelmesen, könnyen elindítható lesz a Facebook Messenger. Amennyiben a Facebook egészét szeretnénk böngészni, azt továbbra is a böngészőben lehet megtenni. A böngésző URL-eket elmenteni már bonyolultabb, de azokat is ki lehet tenni a képernyőre különböző trükkökkel, például Android App Links segítségével.

Facebook megnyitása számítógép segítségével

Ha valaki nem szeret gépelni, akkor PC-n lehet akár egy ikont is készíteni az asztalra. Jobb egérgomb segítségével létre lehet hozni egy új fájlt, amelynek a neve legyen facebook.bat. Jobb gomb – szerkesztés, majd itt a következő tartalmat kell beilleszteni a fájlba:

 

facebook megnyitása szamitogepen

 

A start http://facebook.com kulcsszó nem csinál mást, minthogy átadja a facebook.com linket az operációs rendszer számára. Ha kétszer rákattintasz erre a fájlra, a szkript, amit begépeltél oda, aktiválódni fog. Ezt követően az alapértelmezett böngészőt felhasználva a Windows meg fogja nyitni a Facebook weboldalát. A Facebook megnyitása így megtörténik a böngészőben. Linux alatt a folyamat hasonló, ám ott a start kulcsszó helyett a firefox vagy a chromium kulcsszavakat kell használni. Linux alatt a start kulcsszó nem használható, az egy Windows specifikus parancs. Linux alatt továbbá bat kiterjesztés helyett sh kiterjesztést kell erre a célra használni.