Facebook videó letöltés weboldalakkal és beépülő szolgáltatásokkal egyaránt lehetséges. Mivel a legújabb Firefoxhoz már csak külső beépülő modul segítségével lehet Facebook videókat letölteni, ezért a webes megoldást javasoljuk. A Facebook videó letöltés egyszerűen elvégezhető egy ilyen szolgáltatással. A legnépszerűbb szolgáltatás, amellyel megoldható a Facebook videó letöltés, az FBDown. Weboldala a https://fbdown.net címen érhető el.

 

 

A Facebook videólejátszója nem igazán szokott a helyzet magaslatán lenni. Gyakran előfordul, hogy a videókat nem lehet lejátszani, fehér massza takarja el őket, vagy nincs rajtuk hang. A Facebook videó letöltés segítségével meg lehet tekinteni így az ilyen videókat is, illetve a letöltött videókat máshová is fel lehet tölteni. A Facebook videók működése hasonló például a YouTube vagy más videós oldalak működéséhez, ezért a letöltése is hasonló módszerrel történik.

Facebook videó letöltés a FBdown-al

A fentebb már linkelt FBDown szolgáltatás segítségével a Facebook videó letöltés egyszerűen megoldható. A linket megnyitva bejön a szolgáltatás weboldala, amelyen egyetlen szövegsáv található. Ebbe a sávba kell bemásolni a letölteni kívánt videó linkjét. Androidon ez problémás lehet, mert elég nehéz a szövegeket kimásolni. Számítógépen a Facebook videót megnyitva, a linkét a linksávban kijelölve a jobb-gombbot használva kimásolható a cím. Ezt követően be kell illeszteni a linket az FBdown szövegmezejébe, majd elindítani a letöltést.

 

facebook video letöltés fbdown

 

Nem mindig működik

Mivel a Facebook videók egy része privát, az ilyen videókat nem lehet letölteni az FBdown szolgáltatása segítségével. Ahhoz, hogy az ilyen videókat is letölthesd, felkínálja az oldal azt, hogy az adott Facebook oldal forráskódját beszúrd. Ez viszont a tesztjeink szerint nem működik, tehát senkinek sem javasoljuk a trükk használatát. A nyilvános videók esetén mindenesetre remekül működik a szolgáltatás.

Más weboldalakról is le lehet tölteni videót

Korábban már bemutattuk a YouTube videók letöltését elősegíteni hivatott szolgáltatásokat. A YouTube és a Facebook esetén is hasonló minőségű videókat kaphatunk, de általában a Facebookos videó minősége silányabb, ezért érdemes inkább a YouTube-ról letölteni a videót. A Facebook mindenesetre tiltja a videók letöltését, és a máshonnan letöltött videók újrafeltöltését. Az ilyen videókat a Facebook le fogja tiltani, és a feltöltő felhasználót meg fogja büntetni egy időre.

A videók tárhelyigénye

Ne felejtsd el, hogy a videók sok tárhelyet igényelnek. A Facebookról vagy a YouTube-ról letöltött videó mérete több száz MByte is lehet, hasonlóan egy általad telefonnal rögzített videóhoz. Ne töltögess le videókat, ha nincs elég szabad helyed. Számítógép esetén javasolt legalább egy 1 TByte méretű merevlemez beszerzése akkor, ha videókat szeretnél letöltögetni. Mobiltelefon esetén pedig néhány 64 GByte méretű mikro-SD kártya beszerzése javasolt. Ezt egyszerűen meg lehet tenni tetszőleges webboltokban: https://www.arukereso.hu/memoriakartya-c3157.

A letöltött videó lejátszása

A letöltött videó Androidon valószínűleg a platform videólejátszó programjával is megnyitható. Ennek hiányában a VLC médialejátszó program használható a célra. Linuxon és Windowson az Mplayer nevű, ingyenesen elérhető magyar fejlesztésű program a legjobb videólejátszó. ( http://www.mplayerhq.hu/ ). A letöltött videók formátuma változatos lehet, régebben az flv, manapság az mp4 a gyakori formátum. Néha találkozni még ogm vagy webm formátummal is. Ezek mindegyikét lejátssza az mplayer és a VLC is.

Összegzés

A Facebook videók letöltése nem bonyolult, de mielőtt belekezdesz, győződj meg arról, hogy van -e elég szabad hely. Egy videó 200-400 MByte-os is lehet, a hosszától függően. Egy 64 GByte méretű SD kártyára körülbelül 200-400 db Facebookról letöltött videó fér el, tehát tényleg csak azokat a videókat töltsd le, amik fontosak neked. A videókat körültekintően nevezd el, hogy később is megtaláld őket.