GearBest rendelés során kínai árukat tudsz megvenni. A GearBest rendelés egyszerű, van magyar weboldaluk is. A GearBest rendelés hasonló a többi kínai weboldalhoz, de van számos különbség is. Néhány magyar piacot célzó szolgáltatás révén a GearBest rendelés előnyösebb lehet a konkurens weboldalakhoz képest. A GearBest webboltja számos különféle portékát árul, amelyek kategorizálva vannak. Az árukészlet zöme kínai eredetű.

A GearBestről

A GearBest nevét leginkább úgy lehetne lefordítani, hogy a legjobb felszerelések. A GearBest rendelés során magyar nyelvű weboldalat lehet használni, amelynek a https://hu.gearbest.com weboldalon keresztül érhető el. A termékeket kulcsszavakkal is ki lehet keresni, de lehetőség van kategóriánkként böngészni is. A weboldal elsősorban otthoni elektronikai szerkezetekre és szórakoztatóipari eszközökre fókuszál. Ezen kívül találunk még rajta kertészeti eszközöket és ruhákat is.

Utánvét

A kínai webáruházak közül egyedülálló módon a GearBest támogatja az utánvétes vásárlást. Magyarországon sok ember az online megrendeléseket utánvét formájában egyenlíti ki. Külföldön ezt a fajta csomagfizetési módszert ritkán alkalmazzák. Magyarország viszont egy készpénzt igencsak szerető ország. A GearBest rendelés megadása esetén lehetőség van utánvétet használni. A terméket a Magyarországon népszerű futárszolgálatok hozzák majd házhoz.

hogyan működik a gearbest rendelés

PayPal

Aki jobban szereti az online kifizetéseket, az a GearBest rendelés során kiválaszthatja a PayPal alapú fizetést is. A PayPal népszerű Magyarországon, és amennyiben a termék nem érkezne meg, lehetőség van arra, hogy a vevő visszainkasszáltassa a kifizetett pénzmennyiséget. Erre a hagyományos átutalások esetében nincs lehetőség, ezért azoktól érdemes óvakodni, persze a GearBest nagy valószínűséggel ténylegesen teljesíteni fogja a megrendelést.

Európai raktárak

A GearBest európai raktárakat használ. Ez azt jelenti, hogy a GearBestről megrendelt termékek jobb esetben néhány nap alatt megérkeznek. Az Európai Unión belüli árumozgás vámmentes és adómentes. Ez azt jelenti, hogy a GearBest rendelés során megérkező árúkkal kapcsolatban a vevőnek már nincs adminisztrálnia. Nem kell a vámot külön kifizetni, és külön telefonálgatni a különféle állami hivatalokba a csomagja miatt.

GearBest és Wish

A GearBest hasonló a Wishhez, amellyel Whish rendelés cikkünkben írtunk. A Wish elsősorban ruházati cikkeket és könnyűipari termékeket forgalmaz. A GearBest főleg az otthoni elektronikai szerkezetekre koncentrál. Ezek a szerkezetek például 3D nyomtatók, kertészeti berendezések. Találunk közöttük szokványosabb megoldásokat is, mint például telefonokat.

hogyan rendelj a gearbestről

GearBest és a vicces nevek

A GearBest automatikus fordítót használ a terméknevek fordítására. Előfordulhat, hogy az USB apa-csatlakozót USB-hím férfinek fordítja. A Raspberry Pi mikroszámítógépet Málna Pitének, a joystickot fogantyúnak fordítják. Természetesen itt szó sincs arról, hogy a GearBest tréfálkozni szeretne, pusztán a Google fordító nem igazán áll a helyzet magaslatán a terméknevek lefordításakor.

A GearBest és az árak

A GearBest nem az alacsony árakra fókuszál. A Wish és más hasonló kínai weboldalak az ár alacsony árukkal kívánják a vevőket meghódítani. A GearBest esetében erről szó sincs, bizony egy minőségibb 3D nyomtatóért el fognak kérni több százezer forintot. A Wish inkább a belépő szintű és olcsó kínai termékekre fókuszál, a GearBest főleg a középkategóriás kínai termékekre szakosodott.

Garancia

A GearBest komplex garanciamódszerekkel dolgozik. Amennyiben a termék hibásan érkezik, 7 napon belül cserélhető. Ekkor a GearBest megtéríti a szállítási költséget is. 45 napon belül visszacserélhető a termék, ha valamilyen hibát talál a vevő, de ekkor a Wish nem vállalja át a szállítási költséget. A termékre ezen kívül egy éves javítási garancia vonatkozik. A garancia időtartama minden elektronikai eszközre egyformán vonatkozik.