Google fiók törlése telefonról és böngészőből is lehetséges, de a törlés mindkét esetben mást jelent. Ha egyszer létrehoztunk egy fiókot náluk, a Google fiók törlése véglegesen nem megoldható. A Google vállalat működésének alapja a személyek információinak gyűjtése. Minden felhasználót adatbázisba szerveznek, összevonnak, hogy a vállalat hatékonyabbá tegye a keresőrendszereit. A Google fiók tulajdonképpen nem egy egységes fiók, hanem szolgáltatások laza hálózata, amelyek egymáshoz kapcsolódnak. Google fiók létrehozásáról már írtunk korábban.

A Google fiók törlése nem lehetséges

Amennyiben az Androidos telefonodon van egy Google fiók, azt a fiókot a telefonról törölheted csak le. Minden adat, például az ismerősöm telefonszámai, az IMEI számod, minden meglátogatott webhely és jelszó, stb, megőrződik a fiókodban. A Google automatikusan eltárolja a telefonod helyinformációit, az adótornyok és a GPS alapján. A Google aztán átadhatja az adatokat a titkosszolgálatnak és a rendőrségnek. Az adatok végérvényesen nem eltávolíthatók.

A telefonról letörölhető az account

Ahhoz, hogy az adott Google accountot letöröljed a telefonról, a Beállítások menübe kell ellátogatni, és itt megkeresni a fiókokat. Ezt követően a helyi menüt kell előhívni, és a felhasználói név – jelszó páros letörlése elérhető lesz.

 

google fiók törlése android

 

A törléssel csak a telefonról törlődik az információ, így a telefon a továbbiakban nem tud az adott Google accountra információt továbbítani. A telefon továbbra is továbbíthat adatokat, és a fiókban fent lévő összes adat továbbra is elérhető marad. Ahhoz, hogy ezeket is le tudd törölni, el kell látogatni a Gmail weboldalára, belépni, és megsemmisíteni az adatokat.

Google fiók törlése a Gmailen

A Gmail felület a https://www.google.com/intl/hu/gmail linken érhető el. Ezt követően az Adatok és személyre szabás menüre kell rákattintani. Itt található a Szolgáltatás törlése nevű menüpont. Mielőtt ezt megteszed, lehetőséged van az adataid letöltésére is, amit törlés előtt érdemes lehet megcsinálni. A teljes törlés ekkor sem megy végbe, az általad megvásárolt szoftverek licencei továbbra is ehhez a felhasználói fiókhoz fognak tartozni.

Ne csinálj Google fiókot!

A Google totális megfigyelése ellen az egyik legjobb módszer az, ha nem regisztrálsz fiókot a telefonodra. Az Android telefonok enélkül is képesek működni. Az appokat a pureapk nevű webáruházból is le lehet tölteni anélkül, hogy regisztrálni kellene rá. Amennyiben nem csinálsz Google fiókot, a könyvjelzők gépek közötti automatikus megosztására sem fog sor kerülni. Érdemes megfontolni, hogy mi a fontosabb? Hogy a telefonszámaidat a készülékek között automatikusan átvigye a Google fiók vagy magánélet?

 

google fiók törlése bongeszo

 

Kapcsold ki a telefont!

Amennyiben olyan helyre mész, ahol nem szeretnéd, hogy a Google nyomon kövessen, indulás előtt kapcsold ki a telefont, majd hazaérkezés után kapcsold be ismét. Esetleg egyszerűen hagyd otthon a telefont, és használj egy másik, SIM kártya és Google account nélküli, repülőgép módba váltott telefont. Száz százalékos védelmet a megfigyelés ellen ez sem jelent, viszont jelentősen korlátozza a Google lehetőségeit a személyes adataid monitorozására.

Ma már bárkit megfigyelhetnek

Ma már akár azért is megfigyelhetik az embert, ha az politikai megnyilvánulásokat tesz közzé az interneten. Évekkel ezelőtt egy radikális oldal minden látogatójának bekérték az adatait, és minden Facebook üzenetükhöz és bejelentkezési adatukhoz hozzáfért a titkosszolgálat. Két évvel ezelőtt pedig a liberális oldalt figyelte meg a kormány: a jelentősebb baloldali szervezetek irodáiba lehallgatókészülékeket helyeztek el, és megfigyelték a teljes internetes adatforgalmukat. Ma már az állami és céges lehallgatás és megfigyelés általános jelenséggé vált, és egyre nehezebb védekezni ellene.