Háttérképek HD felbontásban számos oldalról letölthetőek. A Háttérképek HD méretben szinte egyéniséget kölcsönöznek a számítógéped vagy mobilod kijelzőjének. Egy jó háttérkép illik a személyiséged, vagy a vállalkozásod arculatába. Például ha autószerelő vagy, az ügyfeleknek is tetszeni fog, ha vannak nálad ilyen típusú háttérképek HD felbontásban. A háttérképeknél ugyanakkor ügyelni kell arra is, hogy ne fárasszák a szemet. A dizájn nem mehet a felhasználhatóság rovására semmilyen esetben sem.

 

háttérképek hd felbontásban

Háttérképek HD és normál felbontásban az interneten

Angol nyelven a háttérképek Wallpaper vagy Background néven mennek. A két szó egymás szinonimája. Az egyik népszerű weboldal, ahonnét háttérképeket lehet letölteni HD felbontásban, a https://www.hdwallpapers.net címen érhető el. A weboldalba ágyazott kereső segítségével kulcsszavakra is rá lehet keresni, persze ezt angolul érdemes megtenni. Másik népszerű weboldal, ahol a háttérképek HD felbontásban találhatóak meg, a https://wallpaperscraft.com névre hallgat. De a Google vagy más keresőszolgáltatás segítségével is lehet számos olyan weboldalt találni, ahol sok háttérkép közül lehet válogatni.

Háttérkép beállítása Windowson

Ahhoz, hogy a Windowson beállítsad a háttérképet, jobb gombbal kell kattintanod a képernyő egy üres részén. Itt a tulajdonságok menüt kiválasztva, a beállítások fülön találhatod meg a háttérképek kiválasztására szolgáló opciót. Az operációs rendszerek támogatják a png és jpg formátumú képeket is, a régebbi rendszerek csak a bmp képeket voltak képesek megnyitni. A háttérkép kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogyha a kép mérete nem egyezik meg a képernyő méretével, akkor az operációs rendszer azt nyújtani fogja, vagy mozaikszerűen körbefuttatja.

 

android háttérképek hd

Háttérkép beállítása Androidon

Ha az Androidos okostelefonon a háttérképek HD felbontásban vannak, akkor tipikusan oldalra húzogathatók lesznek. Ekkor a képernyők közötti jobbra-balra váltásnál a háttérkép is oldalra fog csúszni. Amennyiben a háttérkép álló kép, abban az esetben a háttérkép minden oldalon ugyanolyan lesz. A telefon is támogatja a png és jpg fájlokat, illetve be lehet állítani a fényképeket is háttérképnek. A beállítások – megjelenítés – háttérkép menüben lehet kiválasztani az általad óhajtott háttérképet.

Háttérkép aktív felhasználáshoz

Amennyiben rendszeresen dolgozol a számítógépeden, hasznos lehet, ha kéznél vannak háttérképek HD felbontásban. Az ideális háttérkép túlnyomórészt zöld színeket tartalmaz. Ennek evolúciós okai vannak: a zöld szín nyugtatja a szemet, mert az ember így fejlődött ki. A vörös, vagy kék színek bántják a szemet, mert ezekből a természetben kevés van. A természet tipikusan zöld, ezért az emberi érzékelés a zöld színt látja a legjobban. A zöld szín több árnyalatát képes megkülönböztetni az ember szem, mint például a piros szín árnyalatait.

Háttérkép mint dizájnelem

Amennyiben a háttérképnek sugalmaznia kell valamit a cégedről, úgy érdemes lehet az elérhetőségeidet feltüntetni a háttérképen. Például sok boltban reklámot futtatnak a kirakatban, ekkor érdemes a reklámok feliratait olyan háttér előtt futtatni, amely valamilyen formában a háttérben tartalmazza a céged nevét. A név mellett még az elérhetőségeket, nyitvatartási időt, telefonszámot is érdemes lehet megadni. Minél több információ van megadva, annál könnyebben tudnak elérni a kuncsaftok.

Az ideális háttérkép megtalálása

Az ideális háttérképek HD felbontásúak, nem bántják a szemet, a zöld szín van bennük, túlsúlyban, nem túl világos, nem túl sötét, és illik az egyéniségedhez. Ha építész vagy, ez tipikusan egy házikó egy zöld erdőben. Ha informatikus vagy, akkor mondjuk a vállalkozásod logója, zöld háttérszín előtt. Fontos megjegyezni, hogy a háttérkép színe nem befolyásolja az akkumulátor élettartamát. Nem számít, hogy fekete, fehér, vagy valamilyen szín található a képen, a számítógéped nem fogja tovább bírni. A kijelzők úgy működnek, hogy a háttérben egy fényforrás egy fix háttérszínt biztosít, amely folyamatosan fogyaszt a pixelek színétől függetlenül is.