Instagram használata során új követőket szerezhetsz. Vagyis szerezhetnél, ha itthon használná valaki. Nemzetközi közösségekben gyakori az Instagram használata, sok felhasználó osztja meg ezen keresztül a fényképeit. Magyarországon az Instagram nem népszerű. Tudni kell azt, hogy az Instagram a Facebook tulajdonába került, ezért a két rendszert kis léptékekben elkezdték összevonni. Az Instagram tulajdonképpen a Twitter exhibicionista változata: a posztok lényege az, hogy fényképeket ossz meg a követőiddel.

 

instagram használata telefonon

 

Mi a frászkarika az az Instagram?

Magyar fülnek kissé nehezen emészthető meg, hogy az Amerikaiak mit szeretnek az Instagram használata során. Bár vannak népszerű Instagram-celebek Magyarországon is, ők elsősorban közismert sztárok és sportolók, akik a Facebook faluk helyett inkább az Instagramot szennyezik a képeikkel. Átlagemberek Magyarországon szinte egyáltalán nem használják ezt a szolgáltatást. Külföldön sokan tematikus Instagram profilokat készítenek, például a szakácsok készítenek egy profilt annak, hogy épp mit főztek az étteremben.

Instagram és az influencerek

Egy korábbi cikkünkben már foglalkoztunk az úgynevezett influencerekkel. Egy influencer számára akkor jó az Instagram, ha gyakran kell neki képeket feltöltenie. Például ha egy Youtuber hirtelen meg szeretne osztani több száz fényképet a követőivel, akkor azt nem fogja tudni megtenni a Youtube felületén, hisz ott csak zenéket és videókat lehet megosztani. Kézenfekvő lehet tehát egy influencer számára, hogy Instagram használata segítségével ossza meg az ilyen fényképeket.

Instagram használata egyszerűen

Az Instagram egy egyszerű webes felületen érhető el, a szolgáltatás hivatalos weboldala az https://www.instagram.com weboldalon érhető el. A szolgáltatásba bárki regisztrálhat. Mivel a szolgáltatás a Facebook tulajdonában van, ezért be lehet regisztrálni a szolgáltatásba a Facebook profilod segítségével is. Ezt követően fel kell töltened néhány képet, és szerezned néhány követőt, hogy beinduljon a biznisz.

 

instagram használata hogyan

 

Mi értelme?

Az Instagram használata akkor javasolt, ha van vele egy konkrét célod. Például ha egy szolgáltatásodat vagy bizniszedet népszerűsíted képek segítségével, akkor van értelme az Instagram használatának. Ha csak öreganyádat akarod feltölteni, ahogy kaszálja az árokparton a füvet, valószínűleg nem ez a te platformod. Az Instagram lényege, hogy a képeket népszerűvé tudd tenni. Ehhez viszont olyan képek kellenek, amelyekben megvan a potenciál arra, hogy népszerűvé váljanak.

Legyél népszerű az Instagramon!

Hogy népszerűséget érj el, meg kell tanulnod, hogyan kell jó fotókat készíteni. A jó fotók készítése nem azt jelenti, hogy veszel egy marha drága digitális fényképezőt, hanem hogy megtanulod, hogy tudod kontrollálni a képedet megnéző felhasználók figyelmét. Megtanulod az arányokat, megtanulod, hogy az objektumokkal hogy tudd a néző tekintetét a kép megfelelő részére irányítani. A fényképek digitális manipulálásának elsajátítása szintén elengedhetetlen. Ha nem vagy biztos abban, hogy egy kép az Instagramra való -e, akkor valószínűleg nem való oda.

Miért nézik az emberek az Instagramot?

A Magyarok nem igazán nézik. Néhány celebnek van saját bejáratott Instagram profilja, de aktívan felül szinte csak néhány nagyvárosi fiatal használja rendszeresen. Magyarországon valószínűleg nem érdemes belevágni az Instagram használatába, mert olyan kevés a felhasználó, hogy nem valószínű, hogy komoly forgalmat fogsz tudni generálni magadnak. Ha nyugatra szánsz valamit, és nyugati embereknek szeretnél reklámozni, akkor máris több értelme van annak, hogy Instagram profilt regisztrálj.

Ne feledd, csak olyan képeket osszál meg az interneten, amelyek megosztását később nem fogod megbánni! Ismerőseid képeit soha ne oszd meg az előzetes engedélyük nélkül!