Az internetes munkák amik nem átverések elég ritkák. Az internet érájával az otthoni munkák egy új érája köszöntött az emberiségre. Magyarországon a kommunizmus bűze még nem ült el, ezért teljesen torz elképzelés él arról, hogy vajon mi lehet egy otthoni munka. Olyan emberek, akik parancsuralmi rendszerben nőttek fel, nehezen alkalmazkodnak a kapitalizmushoz és a szabadsághoz. Ezek az emberek, főleg a 40 fölöttiek könnyen besétálnak a csapdába, és gyermeteg elképzeléseik vannak arról, hogy hogy néznek ki azok az internetes munkák amik nem átverések.

 

internetes munkák amik nem átverések laptoppal

Mi az az internetes munka?

Az internetes munka egy marketingmaszlag, amit puffogtatni lehet. Amikor otthoni munka kerül szóba, az emberek szeme felcsillan, azt hiszik, hogy majd abból lesznek milliomosok, hogy otthon ülnek egész nap. Pedig az emberek bizony nap mind nap találkoznak otthonról végezhető munkával: öreganyád kapál a hegyen, aztán eladja a krumplit. Nagybátyád permetezni megy, aztán lekvárt főz, és eladja… Valahogy így néznek ki az internetes munkák, amik nem átverések. Hatalmas munka és tudás révén valamit alkotni kell, viszont pont nem kell a testedet munkahelyre való bejárással fárasztanod. Ezzel nem az életed válik kényelmessé, hanem pusztán a munka nem igényli, hogy bejárj bárhová is.

Példák

Egy egyszerű példa az internetes munkára például a weboldalunk. Nincs hova bejárni, fut egy szerveren, a cikkírók írnak, az üzletkötők üzletet kötnek. Otthonról dolgozik a szomszéd cipész, az ismerős méhész az erdő széléről, jó néhány informatikus, újságíró, öreganyád a kis krumpliföldjével, szerelők, műszerészek tömkelege, befektető, ügyvéd, ügynök, könyvelő, tehát tulajdonképpen egész sokan. Viszont amikor internetes munkát keresnek az emberek, nem ilyesmire gondolnak, hanem tulajdonképpen maguk sem tudják, hogy mire. Ha van egy rendes szakmád, amit könnyedén kamatoztatni tudsz az internet segítségével, akkor a dolgok adják magukat. Internetes bank, ahová megkaphatod az online fizetésed például a paypal lehet. A Paypal fizetés menetéről már írtunk korábban.

https://lazyfox.io – Bitcoin Cash alapú weboldal, ahol emberek mikromunkákat posztolhatnak és oldhatnak meg

 

A kommunizmus öröksége

A kommunizmusban a munka azt jelentette, hogy reggel 7-re a dolgozó bement a kesztyűgyárba, majd délután 3-kor elindult haza. Nem volt apelláta, mindenki megkapta a maga kis minimális fizetését, amiből aztán vett kaját, aztán nézte este a TV-ben a Pirx-et és a híradót. Az embereknek a szakmai tudás azt jelentette, hogy rendelkeznek mondjuk egy elmélyült szakmai tudással az adott témakörben. Ez arra elég volt, hogy elhelyezkedjenek, viszont ebből egy önálló, autonóm megélhetést a legtöbben nem tudtak faragni. Erre nem is volt lehetőség, hisz a kommunizmusban a termelőeszközök állami tulajdonban voltak, magáncégek legális létrehozására eleve lehetőség sem volt.

Mi a helyzet ma

Ma a társadalom már máshogy működik, az állambácsi visszaszorult. A lehetőségek ott hevernek az ember lába előtt, elég csak végig sétálni az utcán, már szólítják is le az emberek panaszkodni: ezek valójában üzleti lehetőségek. Ha valaki panaszkodik, hogy fáj a lába, talán csak egy jobb biciklire lenne szüksége. Eltörött valakinek a laptopja? Talán csak egy ügyes kezű informatikus kell neki, aki kijavítja. Ha jó áron el tudod vállalni a szakmádon belüli kihívásokat, szociális és agilis vagy, akkor a teljes megélhetésedet biztosítani tudod pusztán azzal, hogy otthon lógatod a lábad.

Az internet szerepe

Az internet segítségével bővítheted az ügyfélköröd, szélesebb körben tudsz szolgáltatást nyújtani, vagy eladni. Ha viszont az internetes munkák, amik nem átverések feléd jönnek, azok nem úgy fognak kinézni, hogy könnyű otthonról végezhető internetes munka… Hanem mondjuk úgy, hogy elégett valaki laptopjában egy áramköri elem, kéne valaki, aki megjavítja.

Átverésre szakosodva

Sajnos a legtöbb internetes munka úgy néz ki, hogy kattints ide, kattints oda, és keress pénzt vele. Elárulom, hogy nem fogsz. Miért fizetne bárki neked pénzt olyasmiért, ami kvázi nem ér semmit? A semmit sem érő munka nem ér semmit. Viszont gyakran a nagy tudást igénylő munka sem: mert mindenkinek annyit ér a munkája, amennyire a piac taksálja. Ha rendes, otthonról végezhető munkát akarsz találni, akkor először is keress egy szakmát, és azt tudd is tisztességesen művelni.