Kamera alkalmazás használatával tudjuk a telefonon a fényképeket megcsinálni. Minden Androidos telefon tartalmaz egy kamera alkalmazást, amely vagy a gyári Androidos kamera szoftver, vagy a gyártó szoftvere. Google Playen és más online alkalmazásboltokban is számos kamera alkalmazás érhető el. Azonban nem érdemes különösebb reményeket táplálni az iránt, hogy a gyári kamera alkalmazásnál jobb minőségű szoftvert találsz.

 

kamera alkalmazás okostelefonra

 

A Kamera alkalmazás működése

A Kamera alkalmazás nem közvetlenül vezérli a telefonon lévő szenzort. A szenzort a Linux kernelbe integrált kameradriver vezérli, és a vezérlőkód egy része bele van égetve a telefonban található mikrocsipbe, mikrokód formájában. A szenzor és a rajta futó driver ezt követően képes előállítani egy bizonyos felbontású képet. Ez a kép nagyobb felbontású lehet akkor, ha a kamera állóképet rögzít, vagy kisebb felbontású akkor, ha videót. Nem nehéz belátni, hogy bármilyen kameraalkalmazást is használj, csak ugyanolyan képeket rögzíthetsz vele.

Kamera alkalmazás videófelvételhez

Az Androidos telefonok beépített kamera alkalmazása csak limitált videókészítési lehetőségeket támogat. A szoftver 15-20 perc után kilép, illetve akkor, ha a fájlméret átlépi a 4 GByte-ot. Ennek oka az, hogy a FAT32 fájlrendszer az SD kártyán maximum 4 GByte-os fájlokat támogat, így ennél nagyobb fájlokat nem lehet létrehozni. Hogy ezt a problémát megelőzd, az lgCamera nevű alkalmazást használható. Az lgCamera segítségével végtelen hosszúságú videókat lehet létrehozni, és ezeket a szoftver automatikusan méretre fogja darabolni. A szoftver nem támogat mindenféle telefonokat, tehát olyan szoftvert kell keresni, ami támogatja a telefonodban található szenzort. Letöltés: https://apkpure.com/lgcamera/rubberbigpepper.lgCamera

Rossz minőségű kínai telefonok

Bizonyos újabb telefonok, bár 4k-s képek és 1080p felbontású videók készítésével hirdetik magukat, nem tudnak jó felvételeket készíteni. Erre az egyik példa a Vodafone Smart Grand / Alcatel Pixi sorozat, amely régebbi tagjai csak 4 fps-en képesek videót rögzíteni, ha félhomályban használod őket. Bizonyára elérhető rájuk olyan szoftver, amely félhomályban is engedélyezni fogja a 24 fps fölötti videófelvételt, de a végeredmény nézhetetlen lesz. Nem fogsz tudni jobb videót készíteni csak attól, hogy kicseréled a szoftvert.

 

kamera alkalmazás gyári

 

Éjszakai felvételek

Létezik olyan kamera alkalmazás, amely az éjszakai felvételek elkészültét hivatott elősegíteni. Az ilyen alkalmazások hosszú expozíciós idővel rendelkeznek. Használatukhoz az szükséges, hogy a telefont letedd egy fix helyre, és ne mozdítsd meg 10-20 másodpercen át. Ez idő alatt gyűjti a kamera a képeket, majd a végén kiátlagol belőlük egy végeredményt. A módszer csak akkor működik, ha a fényviszonyok még éppen lehetővé teszik azt, hogy a kamera értelmes képeket produkáljon. Ha nem látszik semmi a lencsén, akkor az éjszakai felvétel sem fog működni.

Kamera alkalmazás finomhangolása

A kamera alkalmazásba belépve több beállítást is lehet találni. Azon felül, hogy az elülső, vagy hátulsó kamerát használd, illetve, hogy be legyen -e kapcsolva a vaku, számos lehetőség áll a rendelkezésedre. A beépített program segítségével lehet felvételt időzíteni, nagyítani és kicsinyíteni akár valós időben is, vagy a színhőmérsékletet beállítani. Az Android kameraprogramja képes panorámafelvételek készítésére, és bizonyos telefonok esetén a remegés szűrésére is.

Kamera alkalmazás a jövőben

A Kamera alkalmazások elérték a fejlődésük csúcsát. Persze ettől eltekintve szinte havonta jelentenek be új technológiákat, például olyanokat, amelyek minden eddiginél fejlettebb zajszűrést és zavarszűrést implementálnak. A képalkotó szoftverek gyakran bonyolult mesterséges intelligenciát vetnek be ahhoz, hogy videókészítés közben kiszűrjék a remegést, vagy, hogy a felhasználók arcáról leretusálják a pattanásokat. Régebben volt értelme külön kézi kamerákat vásárolni annak, aki gyakran fényképezett, de ma már a telefonok is ugyanolyan minőségű képeket készítenek, mint a csúcskamerák.