Kínai telefon márkák vásárlásával sok pénzt lehet spórolni. Kína az elmúlt években a világ legnagyobb gazdasági hatalmává vált. Korábban Kína inkább gyártópartnerként vett részt a világpiacon. Ma már a kínai fejlesztésű kínai telefon márkák jelentik az abszolút csúcstechnológiát. A kínai telefon márkák nem csak minőségben és teljesítményben, hanem árban is jól teljesítenek. A kínai telefon márkák átlagos jellemzője az alsó és középkategóriás telefonok piacának teljes lefedése. A cikkünkben bemutatunk néhány ismertebbet a kínai telefon márkák közül.

Huawei

A kínai óriásvállalat a kínai telefon márkák között is kiemelkedő helyet foglal el. A Huawei nem csak telefonokat, hanem távközlési eszközök széles választémát is gyártja. A Huawei nem egyszerűen egy a kínai telefon márkák közül, hanem a világ egyik vezető telefongyártója. A telefon Magyarországon könnyen beszerezhető ( https://www.arukereso.hu/CategorySearch.php?st=huawei ). Bizonyos országokban, például az USA-ban betiltották vagy korlátozták a kereskedelmüket. A Huawei újabb telefonjai elég jó minőségű kamerával rendelkeznek, és a legújabb Androidot használják. Előfordulhat viszont olyan Huawei telefon, amin nincs Google Play, mert Kína háborúban áll az USA-val, és az USA korlátozta a Huawei hozzáférését az amerikai piachoz.

ZTE

A kínai telefonok régebbi nagyágyúja a ZTE volt. A ZTE népszerűsége mára kissé visszaesett. A ZTE telefonok ( https://www.telefonguru.hu/ZTE-mobiltelefonok ) eleinte a kispénzű közönség igényeit igyekeztek kielégíteni. Az újabb ZTE telefonok viszont már a kétszázezres határt is elérik. A ZTE igyekszik a legújabb technológiákat felhasználni a telefonokon. A többfázisú kamerák és átlagosnak mondható memória és háttértár mellett nagy teljesítményű processzort is tartalmaznak. A ZTE kis híján csődbe jutott az elmúlt években, de hatékony átszervezésnek köszönhetően sikeresen visszatértek a piacra a termékeikkel.

legnépszerűbb kínai telefon márkák

Oppo

A kínai telefon márkák nálunk kevésbé ismert képviselője az Oppo. Az Oppo főleg Kínában, Indiában, és Ausztráliában népszerű. Telefonok mellett még Blu-Ray lejátszók gyártásával is foglalkoznak. Az Oppo a hajszálvékony telefonjaival került a köztudatba. A legtöbb eladást Kínában produkálják. Az Oppo főleg a kínai piacra készült, bár a készülékeikben tipikusan amerikai hardvert használnak. A készülék népszerűsége növekedett Indonéziában is, ám a Kelet-Európai piacon csak elvétve lehet találkozni a termékeikkel.

Lenovo

A kínai Lenovo neve a laptopokat jól ismerő felhasználók számára már ismerősen csenghet. A kínai telefonok között bizony a Lenovo is jelen van. A Lenovo eredetileg az IBM-től vásárolta meg a Laptop-licenszét a Thinkpad laptopok gyártásához. Később úgy döntöttek, hogy a telefon-piacra is betörnek. A Levono telefonok elérhetőek Magyarországon is, termékeik középkategóriásnak mondhatóak. Gyakran használnak kísérleti technológiákat is a telefonjaikban. Bizonyos modelljeikbe az ARM processzorarchitektúra helyett néha x86 processzort építenek.

Xiaomi

A Xiaomi középkategóriás telefonokat igyekszik gyártani, olcsó áron. A Xiaomi egy saját dizájnt használ az Android operációs rendszeren, ami kissé egyedivé teszi a telefonjaik megjelenését. A márka főleg az ázsiai piacokon van jelen, de terjeszkednek Indiában és Afrikában is. A Xiaomi nem pazarolja az időt a kiskereskedők meggyőzésére. A Xiaoimi a kínai telefon márkák között egyedülálló módon szinte kizárólag közvetlenül online értékesít. A Xiaomi ennek segítségével tovább csökkentheti a telefonok árát, mert így a kiskereskedői hasznot a vásárlóknak nem kell kifizetniük.

Alcatel

Az Alcatel a belépő szintű (low-end) telefonok piacára koncentrál. A vállalat eredetileg francia tulajdonban volt, a vállalatot 2014-ben vásárolták meg a kínaiak. Mivel a nevet jól csengőnek találták, megtartották. Az Alcatel elsősorban a 30-40 ezer forintos telefonok gyártására fókuszál. Ezek a telefonok az árukhoz képest elég jók, sokáig bírják egy feltöltéssel, a hardver közepesen erős. A hátrányuk, hogy a kamera a többi márkához képest általában egy kicsit rosszabb. Az Alcatel a készülékeit gyakran licenszeli más gyártóknak is, így azok a saját nevük alatt kiadhatják. Ilyen például a Vodafone Smart Grand, ami valójában egy Alcatel készülék.