Messenger csoport létrehozása során egy olyan területet hozunk létre, amelyen keresztül közvetlenül chatelhetünk több ismerőssel is. Ez elsősorban a Facebook messengerre vonatkozik, mert szolgáltatásonként változó az, hogy mire jó és hogyan történik a Messenger csoport létrehozása. Facebook messenger csoport létrehozása esetén a létrejövő közös chat-területen egyszerre több személy beszélgethet egymással. Új tagokat is bármikor hozzá lehet adni, a meglévő tagok pedig bármikor kiléphetnek. Azt, hogy a Messenger hol szerezhető be ebben a cikkünkben találod.

Messenger csoport létrehozása lépésről lépésre

 

messenger csoport létrehozása

 

Facebook messengerben – webes nézetben – kattintsunk az Új üzenet létrehozása mezőre. Itt megadhatunk egy nevet. Ha csak egy név kerül megadásra, akkor egy egyszerű üzenetváltás fog történni, ugyanaz, mintha a névre kattintottunk volna. Viszont lehetőség van további nevek hozzáadására. Ha ezzel a lehetőséggel is élünk, akkor megtörténik a Messenger csoport létrehozása. Ekkor több ember beszélgethet egymással közvetlenül. Minden üzenetről értesítés fog érkezni ugyanúgy, mintha közvetlen üzenet érkezne. A chat használata megegyezik a személyes üzenetküldéssel. A felület ugyanúgy fog kinézni, és lehet képeket is küldeni egymásnak.

Mire jó?

Amennyiben közvetlenebb kommunikáció kell, amiket Facebook csoportokban nem lehet már kényelmesen megoldani, érdemes lehet a Messenger csoport létrehozása. Erre csak abban az esetben érdemes gondolni, ha sok megvitatni való van, amelyek megvitatása a résztvevők közvetlen figyelmét igényli. Amennyiben nem kell sokat chatelni egymással, hanem inkább hosszabb információk átadására van szükség, jobb ötlet a normál Facebook csoport. A messenger csoport létrehozása nem egy kiforrott technológia még, ezért bonyolultabb moderátori rangok és szerepkörök beállítására még nincs kiforrott módszer. A Messenger üzenetek törlése cikkünkben több információt találhatsz.

Messenger csoport más szolgáltatásokban

 

messenger csoport lmsn

 

Szolgáltatásonként eltérő az, hogy mit ért a rendszer csoportok alatt. A megboldogult MSN messengerben a csoportok arra szolgáltak, hogy a különféle ismerősöket csoportra lehessen rendezni, és tudni lehessen, hogy ki kicsoda. Ez egy nagyon hasznos technológia volt, és a Skypeban is bevezették őket. Ám amikor a Microsoft felvásárolta a Skypeot, az ismerősök csoportosítása megszűnt. Később a Microsoft megszüntette az egész MSN-t, a Skypeban pedig a Facebook csoportokhoz hasonló Messenger csoport létrehozása kapott helyett. Később ez is megszünt, a Skype népszerűségének fokozatos esésével eltűnt minden hasonló képesség a Skypeból, ma már inkább a Facebookot használják az emberek ezekre a célokra.

Messenger csoport létrehozása a jövőben

A jövőben valószínűleg sokkal kifinomultabb módszerek állnak majd a felhasználók rendelkezésére ahhoz, hogy létrehozhassanak ilyen csoportokat. Tavaly és tavalyelőtt már tömegével lehetett ilyen messenger csoportokkal találkozni, sok fiatal már ezeknek a használatát preferálta. Mára viszont már vesztettek a népszerűségükből, és ez alighanem annak köszönhető, hogy kevesebb lehetőség lett a tevékenység kordában tartására. Amíg rendes moderátori lehetőségek nem állnak a felhasználók rendelkezésére, inkább dedikált chat szolgáltatásokat keresnek a fiatalok.

Discord és Slack

A Discord és a Slack olyan dedikált üzenetküldő szolgáltatás, aminek a célja a Messenger csoport létrehozása. Ezek a szolgáltatások olyan chatközpontok (szerverek) létrehozását teszik lehetővé, amelyekre a felhasználók szabadon beléphetnek. A tulajon chatszobákat és rangokat hozhatnak létre, amelyek alapján koordinálható a felhasználók tevékenysége.

A Discord szervereken lehetőség van csoportos hangbeszélgetések lefolytatására is, mind webes, mind app felületen keresztül. Képek és videók megosztására is lehetőség van. A Slack inkább professzionális irányba igyekszik elmenni, és fizetős szolgáltatások révén speciális szolgáltatásokat nyújt a különféle chatközpontok tulajdonosai számára. Míg discordon egyetlen felhasználói fiókkal lehet belépni a különféle szerverekre, addig slacken minden helyhez külön felhasználói account szükséges. Chatszobák létrehozására talán ma már a Discord a legnépszerűbb megoldás.