Messenger engedélykérések alapján lehet megtudni, ha valaki kapcsolatba akar lépni veled. A Facebook Messenger engedélykérések feldobásával mutatja meg azt, ha az emberek rád akarnak írni, vagy fel akarnak venni a barátlistájukra. A Messenger engedélykérések elfogadása vagy visszautasítása segítségével szabályozhatod a kapcsolatodat a többi felhasználóval. Ha már megadtál egy engedélyt egy ismerősnek, később bármikor visszavonhatod ezt.

Barátkérelem

A leggyakoribb a Messenger engedélykérések közül a barátkérelem. A barátkérelem elfogadása után a kérelmező a barátoddá válik a Facebookon. Ez azt jelenti, hogy ez az ember hozzáfér majd privát megosztásaidhoz, és bármikor üzenetet küldhet majd neked. A barátok alapértelmezésben látják a barátaid listáját is (ha ezt nem állítottad át). A barátkérelem a Messenger engedélykérések között azért fontos, mert ezzel meg lehet jelölni azokat az embereket, akikkel gyakran beszélgetsz.

Üzenetküldési engedélykérés

Az üzenetküldési engedélykérés automatikusan működik. Ez nem egy szokványos elem a Messenger engedélykérések között, mert ezt a rendszer automatikusan küldi ki. Abban az esetben történik ilyen, ha idegenek szeretnének egymásnak üzeneteket küldeni. Hogy a Facebook megakadályozza a kéretlen levelek és reklámok elküldözgetését a platformon, bevezették az üzenetküldési engedélykérést. Ha egy idegen rád akar írni, akkor először engedélyezned kell, hogy ezt megtehesse. Ennek hiányában az üzeneteiről nem kapsz majd értesítést.

hogyan működnek a messenger engedélykérések

Hívások

Amennyiben valaki telefonálni szeretne neked, a Facebook azt Messenger engedélykérések formájában dobja fel. Engedélyezned kell a bejövő hívást ahhoz, hogy az illető lássa a webkamerádat, és hallhassa a hangodat. Amennyiben te hívod őt fel, a Messenger engedélykérések az ismerősöd számítógépén jelennek majd meg. A hívások előtti engedélykérés különbözik a barátkérelemtől és az üzenetküldési engedélykéréstől. A fő különbség az, hogy a hívások előtt mindig engedélyt kell kérni. Ez hasonló ahhoz, mint amikor a telefont felveszed valakinek, vagy sem.

Alkalmazások engedélykérései

Lehetséges, hogy bizonyos Facebook alkalmazások vagy játékok Messenger engedélykérések listáját mutatják majd be a telepítéskor. Néhány alkalmazás nagyon kíváncsi például az ismerőseid listájára. Ne használj olyan alkalmazásokat, vagy játékokat, amik olyan dolgokba akarják beleütni az orrukat, amikhez semmi közük. A Facebook Messengerről a korábbiakban már több alkalommal is írtunk.

Más platformok

Nem csak a Facebook rendelkezik Messenger alkalmazással. A Messenger engedélykérések a többi platform Messenger-programjában is hasonlóan működnek. A videótelefonálásra kifejlesztett Skype platform is rendelkezik barátkérelemmel. A barátkérelmet a videótelefonálás előtt kell elküldeni. Ha a másik ember nem igazolja vissza a barátkérelmet, úgy az illetővel nem lehet beszélni. A Skype platformján a szöveges üzenetek is hasonlóan működnek, azok is engedélyezéshez kötöttek.

messenger engedélykérések hol találhatóak

Messenger engedélykérések nélkül

Érdemes kerülni az olyan Messenger-rendszereket, ahol nincs engedélyezés-rendszer. Ilyen például az IRC, amit az emberek ma már egyre ritkábban használnak. IRC-en az emberek bármikor ráírhatnak egymásra, bármikor beléphetnek egy csatornára. Fontos megjegyezni, hogy ezeken a platformokon a többi felhasználó látja azt is, hogy milyen internetszolgáltatón át csatlakozol a rendszerhez. Az IP címedet, és az általad használt IRC kliens verzióját is látják.

Érdemes lehet észben tartani

Soha ne adj engedélyeket olyan embereknek, akiket nem ismersz. Az ismeretlenek engedélykéréseit ne igazold vissza addig, amíg pontosan meg nem tudod a céljaikat. Az interneten könnyű új felhasználói fiókokat létrehozni. Ha egy ellenséged új profilt hoz létre, és hozzáad a barátai listájához, úgy könnyedén elérheti a profiljaidon található adatokat. Ha zaklatásnak esel áldozatul, természetesen te is létrehozhatsz egy új profilt, és a megbízható barátaidat oda felveheted.