Messenger Facebook nélkül történő használata során is tudunk csevegni. Azonban, ha a Messenger Facebook nélküli használata mellett döntesz, akkor is szükséged van arra, hogy először regisztrálj a Facebookra. A Facebook profil elkészítése során automatikusan létrejön a Messenger profil is. A Facebookon felveheted az ismerőseidet, akik megjelennek Messengerben. Ha gondolod, a Facebook fiókot deaktiválhatod később.

 

messenger facebook nélkül is használható

A Facebook deaktiválása a Messenger megtartásával

A Facebook profil deaktiválható, vagy törölhető. A Messenger Facebook nélkül is használható a deaktiválást követően. A deaktiválást kell választani. Ekkor kapsz egy lehetőséget arra, hogy a Messenger szolgáltatást továbbra is üzemben tartasd. Ezt követően mindenki képes lesz rád írni, de viszont a Facebook profilod meg fog szűnni. Később bármikor újra-aktiválhatod a szolgáltatást, mert a fiókod törlése ezzel a módszerrel nem végleges.

A varázslat eredményei

A Messenger Facebook nélkül is használható ezzel a módszerrel. A profilod kifeketedik, a Facebook effektíve megszűnik rajta. Az ismerőseid továbbra is rád tudnak írni, viszont a Facebook profilod eltűnt. A Messenger Facebook nélkül is működik, ugyanazzal az e-mail/jelszó párossal férhetsz majd hozzá. Ha később mégis újra használni szeretné a Faceook fiókodat, úgy web-felületen keresztül elég belépned. Ekkor a Facebook profilod újra megjelenik, és az ismerősök újra látni fogják a teljes profilodat is.

A Facebook kockázatos

A Facebookot egyre kevésbé használják a fiatalok. Sokan átmentek a Discord és a Telegram szolgáltatásokra. A Discord hasonló, mint a Skype, videóhívásokra is lehetőséget ad, és az emberek csoportokat is készíthetnek. A fiatalok számára ma már vonzóbb lehet a Discord accountok csereberélése, mint egy Facebook account üzemben tartása. A Facebook a valódi neved használatára kényszerít, ez által személyiségi jogi aggályokat is felvet a használata. A Messenger Facebook nélkül is alanya marad ezeknek a problémáknak.

 

messnger facebook nélkül is elérhető már

Elrejt, és elfed

A Messenger Facebook nélkül egy olyan speciális entitássá varázsol téged, ahol csak a már létező ismerőseid érhetnek el. Nem fognak tudni új emberek zavarni, vagy a profilodat nézegetni. Ez a megoldás meg tud védeni az internetes zaklatás bizonyos formáitól. Az emberek gyakran használják ezt a megoldást akkor, ha nem akarják, hogy nem kívánt figyelem övezze őket a profiljaikon keresztül. A Messenger Facebook nélkül ideális lehet akkor, ha el akarod rejteni magad, de ugyanakkor fontos az, hogy a régi ismerőseid a továbbiakban is felkeressenek, és tarthassák veled a kapcsolatot.

Nincs igazán jó megoldás

A közösségi oldalak előnye egyben a hátrányuk is. Ha szükséged van arra, hogy figyelem irányuljon rád, akkor a közösségi oldalak jó megoldást jelenthetnek. Viszont ha nem kívánt, destruktív figyelem irányul rád, akkor a közösségi oldalak révén az ellenségeid összegyűjthetik rólad a privát információkat. A Messenger Facebook nélkül egy köztes megoldás egy menekülőúthoz ehhez a helyzetből, hiszen az ismerőseid továbbra is fennfogják tudni tartani a kapcsolatot veled, viszont az ellenségeid nem fognak tudni kapcsolatba lépni veled. Viszont ha már hamis fiókokon keresztül fent vannak a listádon, akkor ezzel a megoldással nem tudsz sok mindent elérni.

A tudatos használat segít

Amennyiben nincs igazán szükséged Facebook fiókra, úgy ne használd ezt a szolgáltatást. Vannak sokkal fontosabb dolgok is az életben, minthogy macskás videókat, és Coelho idézeteket ossz meg. Belegondolva, ennél tulajdonképpen minden fontosabb. A közösségi oldalak gyakran a figyelem McDonald’saként működnek. Gyorsan, hamis figyelmet biztosítanak a számodra lájkok formájában, de minőségi élményt nem nyújtanak. A Facebook ismerősök nem igazi barátok, bármennyire is szeretnéd azt hinni.