Egy előző bejegyzésünkben tárgyaltuk a facebook miben létét és a regisztrációt. Most pedig annak egyik legfontosabb funkcióját fogjuk tárgyalni, ami nem más, mint a messenger, és a messenger letöltés ingyen magyarul androidra.

No de mire is való a Messenger? Erre egyszerű a válasz. Korunk egyik legnépszerűbb kommunikációs alkalmazása. Mert szép és jó hogy tudunk az üzenő falon is néhány szóban társalogni ismerőseinkkel, de az azért meg sem annyira személyes. Erre találták ki a messengert ami egy üzenet küldő alkalmazás.  Fogjunk is hozzá a messenger letöltés-nek.

Sajnos ma még mindig nem tartunk ott, hogy az okostelefonok alapfelszereltsége közé tartozzon a messenger mint gyárilag telepített alkalmazás, ezért aztán kénytelenek leszünk mi magunknak beszerezni. Ez egy nagyon egyszerű folyamat. A Google saját alkalmazás áruházában a Googleplayen egyszerűen beírjuk a keresősávba hogy, Messenger és már is felfogja ajánlani a Messenger letöltése lehetőséget. Ha esetleg nem rendelkeznénk Play áruházzal a telefonunkon, (Sajnos ez is előfurdulhat bizonyos esetekben.) akkor a play áruház letöltése cikkünkben elolvashatod miként szerezheted be ezt az alkalmazást. 

 

messenger letöltés billentyűzet

Ahogy a facebook úgy a Messenger letöltés ingyen elérhető, annak összes funkciójával együtt.

Miután letöltöttük rögtön el is kezdi a telepítést, ami néhány percig eltarthat. Ezután elkészült, már kész is a használatra. Nem kell bajlódni külön regisztrációval mivel automatikusan társul a facebook alkalmazással és onnan át is veszi felhasználó nevünk és jelszavunk.

Nos amint megtörtént a messenger letöltés ingyen magyarul androidra, meg is kezdhetjük az ismerkedést az új alkalmazásunkkal. Felhasználása egyszerű. Beírjuk a felül található kereső sávba annak az ismerősünknek a nevét, akinek szeretnék írni, rábökünk, és már gépelhetünk is. Ha azt látjuk, hogy az ismerősünk, online vagyis van egy zöld kis pötty a neve mellett akár videó hívást is kezdeményezhetünk. Nem kell, megijedni ez sem kerül pénzbe.

 

messenger letöltés

Mindössze egy kamerás mobilra vagy egy webkamerával felszerelt számítógépre van hozzá szükség.

De ha erre nincs mód, mert vagy mi vagyunk, zajos kényelmetlen helyen vagy ismerősünk esetleg még sincs online akkor is nyugodt szívvel írhatunk neki, mert amint belép látni fogja, hogy üzentünk neki. Nekünk sem kell állandóan a neten lógni ahhoz, hogy megkapjuk az üzeneteket.

messenger letöltésElég néha-néha kapcsolódnunk az internethez máris megfogjuk kapni az üzeneteinket. Ezen kívül természetesen küldhetünk és fogadhatunk videó fájlokat, szöveges dokumentumokat. Sajnos az egyéb fájl küldés a vírus veszély miatt nem lehetséges.

Itt hívnám fel a figyelmet arra, hogy ügyes, de rossz akaró emberek sajnos már facebookon és messengeren keresztül is küldözgetnek vírusokat melyek akár súlyos problémát is okozhatnak a számítógépünkben, telefonunkban. Ezért minden esetben figyeljünk rá oda, hogyha kapunk ismerősünktől linkeket mindig kérdezzünk rá, hogy ő küldte-e és azt, hogy mit tartalmaz. Semmiképpen ne nyissunk meg semmit, aminek nem tudjuk a származását.

A messengernek van külön beépített fotószerkesztője melynek felhasználása egyszerű, de mégis sokrétű.

Körbe vághatjuk a fotóinkat, de akár különböző effektekkel vagy maszkokkal tehetjük őket szebbé, mókásabbá, ami ilyenkor az ünnepek környékén különösen hasznos és tetszetős lehet. Arról nem beszélve, hogy ismerőseink újra le lesznek nyűgözve az új képességünktől. Modern, új generációs készülékkel akár még külön leges effektekkel felruházott videókat is készíthetünk, amitől még az unokák álla is lefog garantáltan esni.  Ha új készüléket vásárolt a messenger legyen az első program, amit letölt rá, ha már egyszer regisztrált a facebookra. Bár van mód messenger nélküli üzenet váltásra is, de az telefonon sokkal körülményesebb és időigényes.

Szerk. 2019: Ma már nem lehetséges a Facebookon privát kommunikáció a messenger nélkül. Azonban még mindig külön applikáció, de számos plussz funcióval is kibővült már. Például ha használjuk a marketplace-t és érdeklődnénk egy termék iránt, kis csoportot hozhatunk létre az eladóval, ahol az adott termék is látható. Ezáltal elkerülhető az, hogy például ha az adott személy nem az ismerősünk, és a biztonsági beállításai miatt nem tudunk neki üzenni, így mégis fel tudjuk vele venni a kapcsolatot.