Messenger trükkök segítségével egyszerűbbé teheted a kommunikációt. A Facebook Messenger folyamatosan fejlesztés alatt van, és a Messenger trükkök tárháza is folyamatosan nő. A Messenger trükkök nagy része más platformokon is hasonlóan használható. Ez azért alakult így, mert a Facebook ügyelt arra, hogy a Messenger hasonlóan működjön más platformok üzenetküldő szolgáltatásaihoz.

Barátok megjelölése csoportbeszélgetésekben

A Messenger trükkök közül talán az egyik legfontosabb az, hogy a barátokat hogyan jelöld meg csoportbeszélgetésekben. A kukac billentyű lenyomásával (@) elérheted azt, hogy a csoportbeszélgetések résztvevői megjelenítésre kerüljenek. Itt aztán ki tudod választani, és meg tudod jelölni a barátaidat. Bár, lehet, hogy ezzel inkább csak idegesíted őket. Használd ezt a képességet körültekintően. Amennyiben tényleg fontos, hogy valakit bejelölj, abban az esetben nyugodtan használhatod.

 

messenger trükkök tippek alkalmazása

Nagy emojik küldése

Amikor emojit küldesz, az elküldés előtt nyomj rá az ujjaddal az emojira. Ekkor a mérete lassan elkezd nőni. A végtelenségig nagyítani ugyan nem lehet, de amikor megvan a kívánt méret, engedd el. Ezzel meg tudod nagyítani az emoji méretét, aztán a rendszer utána elküldi. Ez hasznos lehet akkor, ha különösen erős érzelmeket akarsz kifejezni. Nem mindenki szereti azonban az emojikat, sokan bunkóságnak tartják a túlzott használatukat. Használd tudatosan és célirányosan az emojikat!

Messenger használata Facebook nélkül

A Messenger trükkök széles tárházában van egy fontos darab. Ahhoz, hogy a Messengert Facebook nélkül is használd, egyszerűen érintsd meg a feliratot, amely azt mondja, hogy nincs Facebook profilod. Ekkor beléphetsz a Messengerre pusztán a telefonszámod használatával is. Korábban már foglalkoztunk a témával részletekbe menően a https://okosnagyi.hu/messenger-facebook-nelkul linken, bár ezt a trükköt akkor még nem ismertük.

Messenger Lite

A Messenger Lite egy olyan egyszerűsített Facebook Messenger, amely a régi Androidos készülékek (2.3) számára lett kifejlesztve. Ez a változat nem igényel sok processzoridőt, nem ismer semmi speciális képességet. Az egyetlen célja az, hogy a felhasználók a nagyon régi telefonokról is tudják a Facebook Messengert használni. A legtöbb régebbi telefont lehet 2.1-es vagy 1.6-os Androidról 2.3-massá frissíteni. Ehhez a CyanogenMod nevű Android disztribúció használható. Ezt ma már nem fejlesztik aktívan, de amikor divatja volt ezeknek a rendszereknek, szinte minden telefonhoz kibocsátották a 2.3-mas Androidot.

 

mindenkinek messenger trükkök

Reagálj emojival

Az üzenetekre lehet emojival is reagálni. Ehhez az üzenet szövegét kell addig nyomni az ujjaddal, amíg be nem jön egy kis menü. Ebben a menüben lehetőség van arra, hogy szmájlikkal és emojikkal reagálj a szövegre. Az emoji a szöveg jobb alsó sarkában fog megjelenni. A szöveg hasznos lehet akkor, ha nincs időd vagy lehetőséged arra, hogy hosszú, szöveges válaszd adj, viszont mindenképp fontos, hogy reagálj rá. Például, ha valakivel megbeszélted, hogy találkoztok, ő ír egy időpontot, akkor egy emojival jelezheted, hogy jó -e az időpont.

Pénzküldés messengerrel

Messenger segítségével már jelenleg is lehet pénzt küldeni, azonban hamarosan érkezik a Facebook Libra nevű kriptopénz. Ez a kriptopénz a Facebook saját kriptopénze lesz. Kezdetben sok vállalat beállt mögé – például a Paypal is. Azonban a legtöbb vállalat időközben kihátrált az elhatározás mögül, és a Facebook vezetőségét a rendőrség is többször beidézte kihallgatni. A Libra bevezetése egylőre bizonytalan. Nem ismert, hogy a Facebook hogyan lesz képes ezt a pénzt kontrollálni, például, hogyan lehet majd hozzáférni akkor, ha a mondjuk kibannolnak a szolgáltatásból. Bár kriptopénznek nevezik, valószínűtlen, hogy ez ténylegesen egy kriptopénz lesz.

A kriptopénzekkel korábban már foglalkoztunk.