Messenger üzenet törlése esetén megszabadulhatunk a nem kívánt üzenetektől. Ugyanakkor a messenger üzenet törlése félrevezető lehet, mert a törlés nem jelenti azt, hogy a másik félnél is eltűnik az üzenet. A facebookban a messenger üzenet törlése elsősorban egy olyan funkció, ami a számunkra kéretlen és zavaró üzenetek letörlését lehetővé teszi. Bizonyos esetekben a másik fél profiljából is törli az üzeneteket, ez azonban nem általános. Ha a másik fél már elolvasta az üzeneteket, akkor az üzenet letörlése nem lehetséges. Skype esetén a messenger üzenet törlése letörli az üzenetet mindkét partner oldalán. Azonban a legtöbb szolgáltatás esetén, mint például a Facebookban is, ez a már bemutatott irányelvek szerint működik.

Facebook messenger üzenet törlése

 

messenger üzenet törlése

 

A Facebook messenger üzenet törlése az üzenetek mellett megjelenő szürke karikával lehetséges. Korábban itt egy legördülő menü volt, ám azt most eltávolították, és kicserélték erre a módszerre. Amennyiben az üzenet letörlése mellett döntünk, csak a mi nézőpontunkból fog eltűnni az üzenet, a partner továbbra is látni fogja. Ezzel az emberek nagy része nincs tisztában, és azt gondolják, hogy ezzel mindkét oldalról el fog tűnni az üzenet.

A Facebook messenger esetén ez csak akkor történik meg bizonyos körülmények között, ha a partner még nem látta az üzenetet. Viszont a legtöbb esetben akkor sem fog törlődni az üzenet, ha a partner még nem látta azt, így érdemes meghagyni az üzenetet, hogy vissza tudjuk követni, hogy a partner mire válaszol. A tévesen elküldött linkek, képek, üzenetek visszavonására így már nincs mód.

Mégis elküldtem az üzenetet!

 

messenger üzenet törlése

A facebook üzenet olyan, mint a kimondott szó. Érdemes úgy gondolni rá, hogy a messenger üzenet törlése nem lehetséges. Ezért, ha kényes témáról beszélgettek, akkor érdemes inkább kimérten fogalmazni. A baj leginkább úgy előzhető meg, ha kimérten fogalmazol, elkerülendő azt, hogy aránytalan választ provokálj ki. Amennyiben már baj történt, próbáld azt megbeszélni.

Messenger üzenet törlése skypeon és máshol

A skype is lehetőséget ad az üzenetek törlésére. Skype esetén az üzenet mindkét felhasználónál törlődni fog. Ott marad viszont egy jelzés a szolgáltatástól, hogy ott bizony egy kitörölt üzenet található. A különféle fórumok személyes üzenetküldői szintén nem képesek kitörölni az üzenetet a fogadó félnél. Amennyiben valakivel vitatkozol, érdemes inkább tízig számolni, mielőtt válaszolsz, és átgondolni azt, hogy mit írsz. A mai internetes vitakultúra sokszor favorizálja az agresszivitást és a trollkodást, mert kettesben a billentyűzettel mindenkiről könnyedén lehull a modern civilizáció. Viszont, ha valaki olyat ír, ami egyértelműen illegális, vagy fenyegető, akkor nem minden szolgáltatásból lehet ezt utólag letörölni. A skype ugyan megengedi ezt, de a Facebook messenger nem fogja.

Kerüld el a bajt

Ellenőrizd le, hogy mi található a vágólapon, mielőtt elküldenéd a tartamát másoknak! Ne írj hirtelen felindulásból agresszív vagy fenyegető üzeneteket. Próbáld beleképzelni magad a másik helyébe. Aki interneten szelídnek tűnik, nem biztos, hogy a valóságban is az, és lehet, hogy csak arra vár, hogy személyesen számon kérjen. Amennyiben vírus támadja meg a profilodat, az üzenetek törlésének csak azokban a szolgáltatásokban van haszna, ahol a törlés a másik oldalon is végbemegy. Érdemesebb inkább jelezni a partnered felé, hogy az üzenetet nem te írtad, és hogy ne kattintson rá a linkre.

Ha már megtörtént a baj

A kulcs a kommunikáció. Az igazi veszély nem a kommunikáció, hanem annak a hiánya. Ne félj beszélni az érzelmeidről és érzéseidről, ha valakivel gondod van. A neked nem szimpatikus embereket egyszerűen le lehet tiltani minden szolgáltatásban, így nem kell őket nézegetni, és ők sem nézegethetik a te profilodat. Felesleges vitatkozni vagy fenyegetőzni, amikor két kattintással meg lehet szüntetni a probléma forrását, és le lehet tiltani a kellemetlenkedőket. Az üzenetek törlése csak abban az esetben jó, amikor kéretlen tartalmakat szeretnél az üzenetek közül eltávolítani, de más esetben nem használható.

A Facebook messenger használatáról és beszerzéséről itt olvashatsz.