Mire jó az okostelefon? Mire jó a tablet?

Korunk egyik legfontosabb találmánya az okostelefon. De mire jó a tablet vagy az okostelefon? Számtalanszor láthatjuk, hogy a fiatalok teljesen belemerülve a telefonjukba mennek az utcán, néha közveszélyesen. Na de mit is tud ez kis eszköz amitől ennyire varázslatos?

Mire jó a tablet és az okostelefon? A válasz egyszerű: Mindenre!  Na jó, nem mindenre de nagyon sok mindere. Az tudjuk például, hogy az okostelefon elsősorban telefonálásra való, mert a nevében is benne van, De hiba lenne ennyit gondolni róla. Az okos eszközök, mint például a Tablet ettől sokkal többre hivatottak. A tabletekben csak másodlagos funkció a telefon. Igaz, ami igaz képesek leszünk vele telefonálni, de nem ez az elsődleges felhasználási módja. Sőt, kifejezetten kellemetlen vele a telefonálás.

mire jó a tablet

Viszont rendkívül alkalmas multimédiás eszköznek.

Mit értünk ez alatt? Azt hogy első sorban internetezésre, videó nézésre, zene hallgatásra találták ki. De ezen kívül használhatjuk még úgy mint egy hagyományos számítógépet. Rajzolhatunk vele, szerkeszthetünk. Vagy szinte bármit, amire egy hagyományos számítógép való. Azt azonban ne felejtsük el, hogy ezek az eszközök bár gyorsnak tűnnek közel sincsenek olyan erősek mint egy asztali gép. Tehát vannak olyan feladatok amikre ezek a gépek nem alkalmasak.

Az okostelefonoknál már bonyolultabb a helyzet. Jelen technikai tudásuk szerint több mindenre képesek a tabletnél de természetesen nekik is vannak korlátjaik. Amire sokkal jobbak mint egy tablet az például a fotózás! Bár tény, hogy a tabletekben is van fényképezőgép, de a telefonok folyamatos fejlődé

sének köszönhetően már olyan fényképezőgépekkel rendelkeznek amik felveszik már a profil gépekkel a versenyt. Ma már nem számít extrának, sőt alap, hogy minden telefonban van vaku a fényképezőgép mellé.

De ezen kívül már tudják akár a 360 fokos felvételt is.

Hogy ez mit jelent? Elsőre kicsit hihetetlenül hangzik, de készíthetünk olyan fotót amin aztán teljesen 360 fokban körül tudunk nézni mintha ott lennénk. Ezt a készülék úgy éri el, hogy hátul is van rajta dupla kamera és elől is. Ezeket egyszerre használva készülnek a 360 fokos fotók. De ez már nagyon extra.

Alapvetően minden telefon tudja a navigációt, amivel ha rendelkezünk mobilinternettel biztosan nem fogunk eltévedni. Ezen kívül természetesen vele is szerkeszthetünk szöveget, e-mailezhetünk, facebookozhatunk vagy a messengeren keresztül beszélgethetünk a barátainkkal. Hogy említsek, még néhány extra szolgáltatást ott van például a dal felismerő funkció. Melyet, ha elindítunk képes felismerni a környezetünkben szóló dallamokat. Miután felismerte kiírja nekünk a kijelző a dal címét, de közvetlenül kikeresi nekünk az interneten és akár rögvest meg is vehetjük.

mire jó a tablet

Apropó vásárlás.

Minden telefon alapvetően sok alap alkalmazással rendelkezik, de ezeket bármikor bővíthetjük, ugyanis legyen szó bármilyen okostelefonról vagy tabletről mind kivétel nélkül rendelkezik egy saját softwarenek megfelelő webáruházzal. Ezt vagy Googleplaynek vagy iphone esetében app store-nak hívják. Ezek netes webáruházak ahol sok esetben ingyen, de van amikor pénzért vásárolhatunk újabb és újabb alkalmazásokat. Itt a lehetőségek szinte tényleg végtelenek. A rajz programtól a zene lejátszón át minden féle programot megtalálunk amit csak ki tudunk találni. De ha van olyan, amit kitaláltunk és még nincs fent abban is biztosak lehetünk, hogy valaki hamarosan azt is elkészíti.

mire jó a tablet

Ebből a kis leírásból is látszik, hogy rendkívül hasznos eszköz akár tablet akár az okostelefon. Bár elsőre kicsit rémisztő lehet az érintő kijelző használata én mindenképpen azt javaslom, hogy ne dobjuk félre elsőre mondván én ehhez nem értek. Mert ha az ember belejön a kezelésébe igazán csodás élményekben lehet része és felfedezhet olyan dolgokat amiket nem is gondolt volna. Van amit sosem késő elkezdeni. Az okostelefon választáshoz segítséget ebben a cikkben kaphatunk.