Mobil lottó és okoslottó használata segítségével könnyedén szerencsejátékozhatsz a mobiltelefonodon. Az mobil lottó weboldalak egyre népszerűbbek, és bár a Magyar kormány illegalizálta ezeket, mégis egyre több van belőlük. Az online fogadó oldalak és a mobil lottó szolgáltatások segítségével anélkül vesztegetheted el a pénzed, hogy ki kéne lépned az otthonodból. Ez a cikk általánosságban bemutat néhány mobil lottó szolgáltatást, de nem célja a teljességre való törekvés.

Okoslottó

A Magyar Szerencsejáték Zrt. játéka az Okoslottó, amelyet Androidra a következő linken lehet letölteni: https://szrtmobileapp.blob.core.windows.net/mobile/okoslotto.apk
A szoftver segítségével a Szerencsejáték Zrt. több, lottózóban is megszokott játékát játszhatjuk. Lehetőség van a mobiltelefon megrázásával is számokat választani, de lehetőség van számokat is megtenni. A szoftver létezik Apple eszközökre is, és a hagyományos Lottó játékban való részvétel is megoldható vele.

 

mobil lottó az okoslottó

 

Kriptopénz alapú mobil lottó

Számos weboldalon játszhatsz kriptopénzben. A Bitcoin Cash és a Dogecoin egy népszerű internetes szabad valuta, amelyeket Online szerencsejátékokban egyszerűen fel lehet használni. Az egyik népszerű mobil lottó weboldal kriptopénzekhez a https://nakamotogame.com címen érhető el. Itt elsősorban Bitcoin Cash alapokon lehet lottózni. A téteket mindenképpen saját kriptopénz-pénztárcából kell megtenni, ugyanis a küldő címre fogják visszautalni a nyereményedet automatikusan, hogyha nyertél.

A másik népszerű online lottós oldal Dogecoint használ, és a https://www.crypto-games.net/lottery/dogecoin címen elérhető. Itt hetente egyszer van számhúzás, a nyertes pedig a felhasználók által korábban befizetett összeget nyeri meg. Ezek a weboldalak 1-2 dollárnak megfelelő kriptopénz mennyiséggel használhatóak, és a nyeremények általában néhány tíz, esetleg ritkán néhány száz dollár körül alakulnak.

 

mobil lottó androidra

 

A kormány fellép a mobil lottó ellen

A kormány néhány éve elkezdte támadni az online szerencsejátékokat, fogadóoldalakat. Azokat a weboldalakat, amelyek nem kötnek külön szerződést a magyar adóhatósággal, letiltják. Ezt úgy érik el, hogy az adóhivatal az internetes szolgáltatókat arra kötelezi, hogy bizonyos weboldalak elérését Magyarországról blokkolják. Ezt csak olyan weboldalak esetén alkalmazhatja a hatóság, amelyek nem Magyarország területéről működnek.

Kevés a magyar szerencsejáték oldal

A legtöbb szerencsejátékos weboldal külföldi, ezért a tiltás egy időben szinte minden hasonló weboldalt érintett. Az utóbbi időben a kormány már kevésbé foglalkozik ezekkel a weboldalakkal, ezért a legtöbbjük már újra elérhető. A televízióreklámokból azóta már kikerültek ezek a weboldalak, és valószínűleg elég kevés magyar felhasználójuk van. Fontos, hogy az online lottó és mobil lottó oldalak nagy része nem fog tudni magyar nyelven, ezért körültekintően kell őket használni.

Óvatosan használd

Ne küldj nagy téteket olyan weboldalakra, amelyek nem megbízhatóak. Ne játssz meg több pénzt, mint aminek az elvesztését megengedheted. A kriptopénz alapú online lottózókban az emberek tipikusan pár száz, nagy ritkán pár ezer forintokban fogadnak. Ez már sokszor elegendő ahhoz, hogy tisztességes pénzmennyiséget nyerhess. Online kártya és online dobókockás oldalak esetében sem szabad havi több tízezer forintot elkölteni.

A kriptopénz alapú lottó buktatói

Figyelj arra, hogy a kriptopénz-tárcád mindig megfelelően szinkronban legyen, amikor elküldöd a kifizetéseket. A régi kriptopénz-tárcák sebezhetőek, és gyakran már nem is kompatibilisek a hálózattal. Mindig a legfrissebb változatot használd, és ellenőrizd kétszeresen azt, hogy milyen kriptocímre küldöd el a kifizetésedet. A wallet.dat fájlodról, és a seed-jelszavadról rendszeresen készíts biztonsági másolatot, ha nem akarod elveszíteni a coinjaidat. Ne váltsd a pénzed olyan értéktelen kriptopénzekre, amik mögött nincs valódi felhasználás. Mindig csak olyan kriptopénzben játsszál, amelyeket széles körben használnak. Kriptopénzek a kapitalizációjuk alapján: https://coinmarketcap.com