Nyomkövető okosóra gyerekeknek

nyomkövető okosóra gyerekeknek

Bizonyára szülőként vagy nagyszülőként gyakran elgondolkozunk, hogy milyen jó lenne tudni, hol jár a csemeténk. Manapság a technikának köszönhetően már van erre lehetőség megoldás: nyomkövető okosóra gyerekeknek.

Mi az okosóra?

Egy régebbi cikkünkben már kiveséztük, hogy mire is jó az okosóra? Most azonban konkrétan a nyomkövet órával szeretnénk foglalkozni gyerekek számára.

Nyomkövetés…

Ha a nyomkövetés jön szóba, bizony mindenkinek más a véleménye. Szükség van-e egyáltalán a gyerekeknek nyomkövető okosórákra? Talán azt mondhatjuk manapság nem árt, ha van egy ilyen készülék a gyermekünknél vagy unokánknál. Már csak azért is hiszen, nem az a cél, hogy folyamatosan megfigyeljük vele merre jár, azonban, ha baj van akkor nagy segítség lehet.

nyomkövető okosóra gyerekeknek

Mit tud egy nyomkövető okosóra gyerekeknek szánt típusa?

Ma már kimondottan erre a célra fejlesztett órákat készítenek a gyártók. Alapvetően a fontos funkció ezekben a GPS megléte. Ezáltal valós időben, de akár visszamenőleg is tudjuk követni a gyermekünk mozgását. baj esetén pedig megtalálható rajta egy SOS funkció, ami azonnal tárcsázza az általunk előzetesen megadott vész esetén hívandó személyt, legyen ez a szülő vagy nagyszülő. Általában hangüzenetet is küldhetünk neki vagy fogadhatunk tőle.

De mi lesz vele az iskolai óra alatt?

Egy nyomkövető okosóra gyerekeknek direkt úgy lett megtervezve, hogy az időt is mi adhassuk meg mikor használhatja a csemete. Tehát ha előre beprogramozzuk, hogy az iskolai idő alatt ne tudja használni, akkor nem is tudja majd. Természetesen részletesen mindent beállíthatunk neki, kortól függően is mit szabad és mit nem. A nyomkövető óra azt is képes figyelni, ha a gyermeked leveti azt vagy esetleg le fog merülni, erről üzenetben értesít téged.

De van már okostelefonja, minek okosóra is?

Azt tudjuk, hogy egy telefont bármikor képes elveszíteni egy szeleburdi gyermek. Talán egy órát nehezebb hiszen ez mindig kéznél van, sőt a táskából sem kell elővenni ha baj van, a csuklóján egyből használni tudja. A figyelmét sem fogja úgy elterelni, mint egy okostelefon.

 

nyomkövető okosóra gyerekeknekDe nem szereti az órát…

A legtöbb nyomkövető okosóra gyerekeknek úgy lett kialakítva, hogy a tervezők pontosan tisztában vannak vele, hogy a gyerekek játszanak fára másznak stb. Ezért szilikon külsőt kaptak, így rendkívül kényelmes viseletnek számítanak.

Persze fontos megértetünk gyermekeinkkel, hogy az Ő érdeke is, és biztosága, hogy mindig kéznél legyen a nyomkövető órája.

Itt válogathatunk az okosórák között: Nyomkövető gyermek okosórák.