Vajon létezik ma még használtató nyomógombos telefon? Annak járunk ma utána, hogy aki végkép nem akar érintőképernyős telefont annak milyen lehetőségei vannak. Ma már a nyomógombos telefon alig található a piacon, ezeket nevezzük ma hagyományos telefonnak, azaz nem okos telefonok.  Ez sem igaz teljes egészében, mert találhatunk nyomógombos telefonok között okosakat is. Hogy milyen okostelefont vegyünk már ebben a cikkben irtunk.

Ha idegenkedsz, az érintőképernyőtől mindenképp javaslom előtte, hogy mégis próbáld ki egy pár napig. Itt az oldalon is rengeteg segítség található az okos telefonok használatához. Azonban akár második telefonnak, illetve egyéb kütyü mellé, ha csak telefonálásra kell, igenis ajánlom a nyomógombos telefonokat.

Aki a teljes egyszerűségre vágyik, van teljesen leegyszerűsített hagyományos telefon az úgynevezett nagymama telefon. Szinte csak telefonálni lehet vele jó nagyok a gombjai, kifejezettem ajánlott telefon időseknek.

Alcatel One Touch OT-1016G

 

nyomógombos telefon

 

Jelenleg a piacon kapható legolcsóbb nyomógombos telefon. Ez a tipikus nagymama telefon, ami tényleg rendkívül egyszerűen használható. A mai trendeknek megellően mégis színes kijelzőt kapott, bár nem sok hasznát vehetjük. A fő előnye, hogy tényleg megfelel a telefon időseknek is, mert nagy látható jól érzékelhető gombokat kapott. Az ára pedig mondhatni nevetséges már akár 3000 forintért a miénk lehet.

Sencor Element MINI

 

nyomógombos telefon

 

A következő alanyunk egy különleges nyomógombos telefon. Vékony, szinte bankkártya méretű ezért bárhová vihetjük. Strandra kirándulni alkalmas lehet póttelefonnak is. A kijelzője sem színes tehát rendkívül egyszerű, a telefon a legidősebbeknek is megfelelő lehet. Az ára 6 – 7 ezer magyar forinttól indul a különböző webáruházakban.

Nokia 105 Single

 

nyomógombos telefon

 

Aki kicsit még emlékszik a méltán népszerű márkára, tudja, hogy anno a nyomógombos telefonok alkottak igazán nagyokat. Sajnos, ahogy az okos telefonok elterjedtek egyre inkább elkerülte a figyelem központját. De ha ilyen hagyományos telefonban gondolkodunk a Nokia ma is kínál megoldást. Zseblámpa funkció és hetente csak egyszer kell tölteni.

Nokia 3310 Dual

 

nyomógombos telefon

 

A végére pedig jöjjön egy klasszikus mobil felújított változata. 2017-ben a gyártó megpróbálja az anno jól bevált receptet felújítani és újra kiadni. Szebb kijelzőt és kamerát is kapott már. Aki ilyet szeretne, mindképp nézze meg és fogja kézbe, hogy hat ma egy ilyen telefon. Biztos vagyok, benne lesznek olyanok, akiknek ez lesz a legjobb nyomógombos telefon 2017 –Ben. Jelenleg 17000 forint környékén lehet a tiéd. Részletes tesztet itt olvashattok.

A cikk írása után eltelt több mint egy év. Tudjuk, hogy a technikai kütyük világában ez nagyon sok idő. Azonban a Nokia 3310 még ma is nagyon jó nagymama telefon lehet. Jelenlegi ára 15e forint körül mozog, illetve már több színben is kapható lett.

 

doro nagymama telefon

Doro 1360

Kimondottan nagymama telefon gyártó a Doro. Választékunkban megtaláljuk az egyszerűbb nyomógombos típusokat is. Viszont ha a felhasználó már inkább az okostelefonok felé szeretne lépni nagyon jó telefonjaik vannak. Bizonyos típusoknak az a különlegessége, hogyha a Nagymamánk valamiban elakadna távolról tudunk csatlakozni a telefonjához és segíteni neki a megoldásban.