Online jegyvásárlás során juthatnak az antiszociális emberek jegyekhez. Előnye, hogy nem kell emberekhez odamenni, és beszélni hozzájuk. Legalábbis, ha különféle közlekedési eszközökre szeretne az emberek jegyeket vásárolni. A online jegyváráslással meg lehet úszni a sorban állást. Persze ha az ember bizonyos rendezvényekre szeretne jegyeket vásárolni, akkor azt manapság csak online lehet megtenni. Mivel az online dolgok lehetősége a nagyvállalatok számára egyfajta szent tehén lett, sokan próbáltak ilyen szolgáltatásokat kialakítani. Az Online jegyvásárlás az egyik olyan újdonság a sorban, amit igazából senki sem akart.

 

vonatra online jegyvásárlás

A BKK botrány

A közelmúltban hatalmas botrány rázta meg a közlekedési piacot, miután egy nemzetközi politikai maffiához tartozó informatikus cég rossz minőségű jegyboltot írt. A jegyboltban úgy működött az online jegyvásárlás, hogy a végösszegeket át lehetett írni, ezzel akár 100 forintért is lehetett havi bérletet venni. A hibát felfedező és nyilvánosságra hozó szakembert beperelték, és letartóztatták. A botrány rávilágít arra, hogy a rendszerek túl-informatikásítása éppen annyira veszélyes, mint a számítástechnika hiánya.

A MÁV online jegyei

A botrány hatására több vállalat is felhagyott a jegyek online megvásárlásának lehetőségével. A MÁV viszont továbbra is engedélyezi az online jegyvásárlás folyamatát. Sőt, már nyomtatni sem kell a MÁV-os jegyeket magadnak. A MÁV rendszere segítségével a telefonod képernyőjén is megjelenítheted a bizonylatot, amit a kalauz le tud olvasni. Már persze, amennyiben a telefonod nem merül le útközben, akkor elég nehéz lenne bizonyítani, hogy tényleg vettél jegyet. A szolgáltatás a https://jegyvasarlas.mav-start.hu/eTicketV2 címen érhető el.

Amikor az online jegyvásárlás rosszabb, mint a hagyományos

Nem nehéz jegyet vásárolni. A dolog annyiból áll, hogy amikor belépsz az állomásra, odasétálsz a pénztárhoz. Köszönsz: Hello. XYZ-ig kérek egy teljes áru jegyet. Majd kiveszed a bukszádból a jegy árát, és közben mosolyogsz. Az egész folyamat nem tart tovább egy percnél. Az online rendelés menete kicsit hosszadalmasabb. Bekapcsolod a számítógépet, betöltöd a MÁV weboldalát, beütöd a helyszínt, elküldöd az utalást, kimásolod a bizonylatot a telefonodra… Sietős vagy? Akárhogy számolom, 5 percnél hamarabb nincs meg az online jegyvásárlás. Ellenben személyesen akár egy perc alatt is el tudod intézni a vásárlást.

 

online jegyvásárlás lehetőségei

Amikor olyan problémát akarsz számítógéppel megoldani, ami nem létezik

Hasonlóan kacifántos az online parkolójegyek esete, a mobil parkolásról már írtunk. Bizonyos rendezvényekre persze kizárólag online lehet jegyet venni, mert máshogy nem lehetne megoldható a dolog. Például egy koncertre, egy humor-estre, kutatók éjszakájára, stb, kézenfekvő, hogy csak online lehet jegyeket vásárolni. Ezt követően a jegyet elküldik neked postán, vagy akár ki is nyomtathatod magadnak. Amennyiben viszont személyesen is tudsz jegyet venni, nincs értelme az online módszert alkalmazni.

Nemzetközi utazások

Nemzetközi utazások esetén persze van értelme online jegyet venni. Hiszen például egy repülőút esetén ez a legjobb megoldás. Ekkor kiválaszthatod nyugodtan a célt, a pontos dátumot, a csomagok pontos számát és méretét, a visszafele utat. A különféle ajánlatok között a legolcsóbb járatra foglalhatsz jegyet. Akár 10-20 ezer forintból is el lehet repülni Angliába, ha az ember 1-2 hónappal az indulás előtt megveszi a jegyét. De eközben például a MÁV pénztárában egyszerűbben meg lehet venni a jegyet Alsóbivalyszőlősre, mintha a neten kéne kikeresgélni és kifizetni.

Online jegyvásárlás a jövőben

Ez a terület valószínűleg nem fog fejlődni a jövőben. Az online világ már megoldotta azokat a problémákat, amiket megoldhatott. Online nem tudnak a vonattal elvinni, online nem tudnak megműteni, online nem tudnak neked ételt készíteni. A dolog végén mindig ott van az, hogy neked, személyesen kell elintézned a dolgaidat. Inkább fáradozz azon, hogy kellemes személyiséget faragj magadnak, semmit azon, hogy mindent gombok nyomkodásával akarj elintézni magadnak.