Paypal fizetés elküldése és fogadása révén egyszerűen kereskedhetsz az interneten. Igaz, Magyarországon Paypal fizetés helyett inkább a bankkártyás utalás a divat. Sokan, akik nemzetközi szinten kereskednek, Paypal fizetés elfogadása révén gyűjtik be a pénzt. A magyar felhasználók a Paypal egyik kiemelkedő közösségét alkotják a régióban. A Paypal fizetés apróhirdetéses oldalakon gyakori még. Paypal fizetés útján fizet sok felhasználó használ például a Jófogás használata során.

 

paypal fizetés menete

 

Paypal fizetés elküldése számítógépen

Számos módszer áll rendelkezésre ahhoz, hogy fizetést küldj el a számítógép segítségével. A Paypal fizetés módszere még akkor alakult ki, amikor ezek a módszerek nem léteztek. Paypal fizetés helyett ma már bankszámlára történő utalással, vagy kriptopénz segítségével is üzletelhetünk. Ahhoz, hogy Paypalt használj, először regisztrálnod kell a Paypal rendszerébe. Fontos megjegyezni, hogy a Paypalba való megfelelő regisztrálás feltétele az, hogy rendelkezz egy bankkártyával. Ez lehet egy normál OTP-s kártya is, de más magyar bankok kártyái is jók. Ugyan a Paypal lehetővé teszi azt, hogy bankkártya vagy bankszámla nélkül is használd, de így a pénzedet nem fogod tudni levenni róla.

Bankkártya linkelése

Ahhoz, hogy a Paypal fiókod teljes értékűvé váljon, a kártyaszámodat és a lejárati kódodat használva regisztrálnod kell a kártyádat. Ez 400 forint terhelést fog jelenteni a bankkártyád számára, amelyet a profilodon később jóvá írnak. Ezt elég egyszer megcsinálni, a számlaszámod ezt követően működni fog.

 

paypal fizetés felület

 

Paypal fizetés menete, elküldése

Paypalon több módszer van a kifizetések teljesítésére. Lehet a felhasználóknak pénzt küldeni a Paypalba regisztrált e-mail címük alapján. Illetve lehetőség van weboldalakra kitenni Paypal fizetési ikont. Amennyiben közvetlenül e-mail címre küldesz, az utalás ingyenes, és nincs további rejtett költség. Amennyiben weboldalba épített fizetési ikont használsz, a Paypal néhány dollárnyi jutalékot fog felszámolni.

A Paypal veszélyei

A Paypal segítségével vissza lehet inkasszáltatni a pénzt. Sok bűnöző és fiatal azzal szórakozik, hogy az áru átvétele után visszatérítést indít a Paypalon, azt állítva, hogy az áru nem érkezett meg hozzá. Ezért a Paypalt érdemes csak megbízható felhasználók esetén használni. Nyugodtan lehet használni a Paypalt olyan helyeken, ahol a felhasználók megbízhatóságának ellenőrzésére temérdek lehetőség áll rendelkezésre.

A Paypal szabályai

A Paypal szabályai nem egyértelműek, a Paypal bármikor zárolhatja a fiókodat, ezzel elvesztheted a hozzáférést a rajta tárolt pénzhez. Éppen ezért ne tárolj a Paypal fiókodon olyan nagy mennyiségű pénzt, amelynek elvesztését nem tudod megengedni magadnak. Néhány százezer forint fölötti egyenleged ne legyen a Paypal-on, hanem ezt a pénzt inkább tárold a bankszámládon, vagy készpénzben.

Paypal fizetés a weboldaladra

Amennyiben a weboldaladon árulsz valamit, integrálhatsz bele Paypal gombot. Ehhez a merchant menüt kell megkeresned, megadnod a termék nevét, az árát, és kapsz egy beépülő html kódot, amit a weboldalad html kódjába kell szúrnod a megfelelő helyre. Minden terméknek létrehozhatsz egy ilyen külön gombot. Ha valaki erre rákattint, és ez alapján fizetést küld el neked, akkor látod az e-mail címét, a nevét, lakcímét, városát. A terméket ezt követően elpostázhatod, de a postai nyomkövetőkódot őrizd meg!

Paypal limitek

A Paypal az új felhasználók számára bizonyos limiteket állít. Új vagy nem validált felhasználók éves szinten maximum néhány százezer forint értékben kereskedhetnek, és ennyi pénzt vehetnek le a számlájukról. A régi felhasználók számára a limit néhány millió forint, amely magáncélra elég kell, hogy legyen. Amennyiben ennél többre van szükséged, üzleti profilt kell regisztrálnod.

Ha érdekel, hol tudsz vásárolni az interneten, külföldről olvasd el a Wish vásárlásról szóló cikkünket is.