Play áruház letöltés

Milyen esetekben lehet szükség a play áruház letöltésére?

Alapvetően minden okostelefonon és Tableten alapból rajta van a play áruház. De bizonyos esetekben a play áruház letöltés mégis elkerülhetetlen. Előfordulhat, hogy bizonyos kínai készülékeknél nem kapjuk meg a Google play áruházat előre telepítve, esetleg használtan vásárolt készlükéről eltávolították azt. Cikkünkben bemutatjuk, tehát hogyan is működik a play áruház letöltése telefonra.

Mi a play áruház?

A Play áruház az androidos operációs rendszerű okostelefonok úgynevezett alkalmazásboltja. Arról, hogy mik az alkalmazások már ebben a cikkben írtunk, illetve a Google fiók létrehozásáról pedig itt. Most azonban a Google play áruház letöltése a téma.

Lásunk neki.

Az első beállítás, amit a telefonunkon meg kell tenni, az, hogy engedélyeznünk kell az ismeretlen alkalmazások telepítését. A beállításokban találod meg ezt az opciót, legtöbbször a biztonság menüpont alatt. Samsung mobiloknál a zárolt képernyő alatt. Ezek után tovább lépve az ismeretlen források menüpontban engedélyezzük a funkciót.

Hogyan tovább?

A következő linken találjuk a Google play áruház legfrissebb verziójának az APK, azaz telepíthető változatát:

Google Play Store 12.9.12 for Android – Download

Itt a Donwload apk-ra kattintva, ahogy a képen is láthatjuk, elindulhat a play áruház letöltése.

play áruház letöltése

Telepítés:

A legtöbb telefonon található valamilyen filekezelő alkalmazás. Ezt a menüben-főmenüben kell keresnünk. Ezt elindítva láthatunk benne egy Downloads mappát. Ebbe, ha belépünk, itt már megtalálhatjuk az előzőleg letöltött Google Play file-t. Erre kétszer rákoppintva és követve az instrukciókat már telepítettük is az alkalmazást.

Ezzel be is fejeződött a play áruház letöltése a telefonunkra. Most már használhatjuk is. Ha hasznosnak találtad a cikkünket és szeretnél hasonlókat olvasni a továbbiakban is, azaz érhető bárki számára egyszerűen megfogalmazott technikai segítségeket az okos kütyük világában, iratkozz fel a hírlevelünkre alul a lap alján.