Szókereső betűkből igencsak jó szórakozás lehet. A szókereső betűkből áll, ezeket a betűket nem lehet áthelyezni. A karakterekre rá kell nézni, és a karakterek által kiadott szavakat kell megtalálni. A szókereső betűkből áll tehát, aminek a lényege, hogy a betűk által kiadott szavakat a játékosok felfedezzék. Aki több szót képes megtalálni, az nyeri meg a játékot. A játéknak van egy játékos, és több játékos által játszható változata is.

Szókereső betűkből a Google Playen

A Google Playen számos betűjáték található. Az ehhez ( https://play.google.com/store/apps/details?id=words.gui.android&hl=hu ) hasonló hagyományos szókereső betűkből elsősorban gyerekek számára lehet érdekes. Az ilyen primitív játékok félúton vannak a szókirakózás és a szókeresőzés között. A szókirakóról korábban már írtunk ( https://okosnagyi.hu/szokirakos-online/ ) és számításba vettük az elérhető opciókat. Ahhoz hasonlóan most is számos jobb, és kevésbé jobb megoldás közül lehet választani. Sajnálatos módon azonban tárasjáték formájában ez már nem létezik.

A szókirakós és a szókereső betűkből

A szókereső betűkből állítja elő a szavakat. A szókirakós szintén betűkből állítja elő a szavakat. A kettő között a markáns különbség az, hogy a szókirakós esetén a betűket tetszőlegesen elő lehet szedni, és abból szavakat formálni. A szókereső viszont máshogy működik. A szókereső betűkből áll, de a betűket nem lehet áthelyezni. A betűk véletlenszerűen vannak egy táblára rendezve. A betűket nem lehet áthelyezni. A kiadott szavakat úgy kell megtalálni, hogy a karaktereket nem lehet áthelyezni.

 

szókirakós játékok betűkkel androidra

Szókereső betűkből újságokban

A szókereső elsősorban újságokban és hírlapokban volt megtalálható. A népszerűsége mára már csökkent. A helyüket átvették a keresztrejtvények. A szókereső főleg különleges alkalmakor bukkan fel. Például gyakran találkozni ünnepnapok esetén szókeresővel, ilyen például az adventi szókereső. (a megoldásokért görgess a weboldal aljára). A különféle újságokban gyakran találni egy-egy szókereső játékot, de azok általában egy-egy téma köré összpontosítanak.

Szókereső online

Szókirakós és online szókereső betűkből, akasztófa, és más hasonló játékok egész garmadája lelhető fel az interneten. A következő http://www.hezekiah.hu/jatek/szokirako-szokereso-akasztofa weboldalon ezen játékok mindegyikére található egy-egy példa. A különféle betűjátékok segítik a figyelem fenntartását, a koncentrációt. Ha a szókereső után szókirakóst, vagy másfajta játékokat játszik az ember, azzal elkerülhető, hogy az élmény monotonná váljon. A változatos betűjátékok a gyerekek és felnőttek számára is jó szórakozást nyújtanak.

Szókereső angol nyelven

Ha az emberek angol vagy más nyelveken tanulnak, hasznos lehet a szókirakó betűkből. Az ember nyelvtudását fejlesztheti az, ha idegen nyelveken próbál szavakat kirakni. A Mindgames weboldalán ( https://www.mindgames.com/Word+Games ) számos angol nyelvű betűjátékot lehet megtalálni. Hasonló oldalak elérhetőek német, vagy más nyelven is. A szókereső betűkből, vagy más szókirakós játékok segítenek előhozni az idegen szavakat a tudat alattiból. Ez által az idegen szavak jobban rögzülnek, a helyesírásukat az ember önkéntelenül is gyakorolni tudja. A jelentésüket és a ragozásukat könnyebben meg lehet jegyezni.

 

szókirakós betűkből interneten játékok

Szókereső játékok a jövőben

A hasonló logikai játékok egyre kevésbé népszerűek. Bár egyszerű lenne őket lefejleszteni, a szerzők gyakran inkább keresztrejtvények irányába orientálódnak. Mivel ezeken a játékokon kicsi a profit, valószínűleg a jövőben sem fogunk találkozni ezeknél jobb szókereső játékokkal. A műfajnak talán inkább csak a gyerekek körében van jövője. Rajtuk kívül maximum a nyelvet tanulni vágyók számára nyújthat érdekességeket ez a világ. Érdemes lehet inkább nyomtatott formában szókereső játékokat keresni, vagy kinyomtatni párat, és eltenni későbbre.