Telefon gyorsítás egyszerű trükkök segítségével oldható meg. Ha a telefont telerakod appokkal, mindenféle kiegészítővel, appletekkel, akkor belassulhat. A telefon gyorsítás leginkább úgy oldható meg, ha ezeket az appokat letörlöd. A nem használt programokat le kell törölni. A telefon gyorsítás nem sikerül, ha rosszindulatú programok is befészkelték magukat a rendszerbe. Ezek letörlését vírusirtó programok használatával lehet elősegíteni, ám az Androidos vírusirtók nem elég fejlettek.

Telefon takarítás, telefon gyorsítás

A telefonon található felesleges programok letörlése a telefon gyorsítás elérésének első lépése. A nem használt szoftverek feleslegesen elveszik a szabad helyet. Jó néhány program automatikusan elindul a telefon bekapcsolásakor. Ha sok applet van a kezdő-képernyőre felbiggyesztve, akkor azok folyamatosan elhasználják a teljesítményt.

 

 

Ahhoz, hogy a telefon gyorsítás megvalósulhasson, ezeket a szoftvereket el kell távolítani. Nem érdemes olyan programok sokaságát feltenni, amik csak vizuális effekteket nyújtanak. Más a helyzet akkor, ha olyan szoftverek vannak a képernyőn, amik tényleg fontosak. A felesleges programokat, például jópofa arctorzító alkalmazásokat, tamagocsi alkalmazásokat le kell törölni.

A telefon belassul a sok felesleges apptól

A telefon – a számítógépekhez hasonlóan – egy processzor, memória, és háttértár révén működik. A számítógépek felépítésével egy korábbi cikkben már foglalkoztunk. A mai telefonok processzorai 4 vagy 8 magosak. Amennyiben sok háttérben futó program van a telefonon, a processzormagok mindegyikét elfoglalják bizonyos esetben. Ritka az, hogy folyamatosan processzoridőt használjanak az alkalmazások, de ha túl sok fut belőlük, ez a helyzet. Ha fut annyi alkalmazás, hogy elhasználnak egy teljes processzormagot, az nem jelenti azt, hogy a maradék 3 vagy 7 magon teljes sebességgel futhatnak az alkalmazások.

 

telefon gyorsítás alkalmazások törlése

 

Például a RAM elérése lassú, tehát ha folyamatosan használja valami a RAM-ot, akkor hiába van több mag, az egész rendszer be fog lassulni. Ha valami folyamatosan használja a processzormagok egy részét, az rossz hatással van a fogyasztásra. A telefon hamarabb le fog merülni, és melegedni fog.

Beállítások

A beállítások – alkalmazások menüben megszemlélhetjük, mi fogyasztja a telefon erőforrásait. Vizuálisan szemléltetve van, hogy mi mennyi processzoridőt fogyaszt. Meg lehet tekinteni, hogy milyen sok memóriát használnak a különféle futó programok. A nem kívánt alkalmazást le kell tiltani, vagy ki kell törölni. A jól beállított rendszer készenlétben ki kell, hogy bírjon néhány napot. Amennyiben úgy érzed, hogy a telefon lassú, elég hamar lemerül, pedig az akkumulátor jól működik, akkor ott valószínűleg le kell takarítani a programok egy részét.

Factory reset

Amennyiben a fenti trükkök nem használnak, újra kell telepíteni az operációs rendszert. Az Android rendszer újratelepítése a legtöbb készüléken lehetséges. A rendszer bekapcsolásakor a hangerőszabályzó és a bekapcsológomb egyidejű megnyomásával
lehet elérni azt a menüt, ahol újra lehet telepíteni az Android operációs rendszert. A módszert csak végső megoldásként lehet használni, mert a telefonon minden adatot törölni fog.

A telefonok nem gyorsak

A telefonok hardverei gyengék. Egy telefon nem olyan gyors, mint mondjuk egy asztali számítógép, tehát egy azonos weboldalt mindenképpen lassabban fog tudni betölteni. Ne akarj irreális felhasználói szokásoknak kitenni egy telefont, mert csalódni fogsz. Sokan használják a telefonjaikat és tabletjeiket számítógép helyett is, ezért előfordulhat, hogy neked egy erősebb telefonra van szükséged. Ha sok, erőforrást igénylő szoftvert futtatsz, akkor olyan telefont válassz, amiben 64 bites processzor, és legalább 4 GByte RAM található.