Tik Tok szerkesztő a Tik Tok szolgáltatás beépített része. A Tik Tok egy kínai közösségi hálózat. A Tik Tok szerkesztő lényege, hogy rövid zenés, táncos videókat lehet a segítségével létrehozni. A Tik Tok platform célja, hogy azokat a felhasználókat összekapcsolja, akik ezeket a Tik Tok videókat elkészítik. A Tik Tok szerkesztő a https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ss.android.ugc.trill&hl=en_US oldalról tölthető le, de Apple változata is létezik Iphone telefonokra.

A Tik Tok népszerűsége

A Tik Tok egy kínai szolgáltatás. Kínában más néven startolt 2012-ben. Mivel Kínában szigorúan cenzúrázzák az online tartalmakat, a kínai felhasználók tartalmai egy külön szerveren vannak. A kínai cenzúrát csak ezekre a tartalmakra alkalmazzák, a külföldi tartalmakat pedig nem cenzúrázzák. A videók minimum 3 másodpercesek, maximum 15 másodpercesek lehetnek. A videók lényege, hogy a Tik Tok szerkesztő a videókat zenére és táncra igazítja.

Piaci részesedés

A Tik Tok piaci részesedése 2016-ban kezdett növekedésbe, és 2019 elejére összesen 600 millió letöltést produkált a Tik Tok szerkesztő app. A felhasználók nagy része ázsiai, de az USA-ból is van 80 millió felhasználójuk. A Tik Tok a piaci részesedésének növekedése következtében bevezetett a piacra egy újfajta mesterséges intelligenciát. Ez az AI képes arra, hogy a felhasználók számára a viselkedésük alapján reklámokat mutasson.

 

tik tok szerkesztő bemutató

Tik Tok és a személyiségi jogok

A Tik Tok lehetővé tette azt, hogy privát videókat töltsenek fel a felhasználók. Ez úgy működik, hogy a privát videókat csak a felhasználók barátai nézhetik meg. A már feltöltött videókat is át lehet állítani privátra. A privát videókat az idegenek a továbbiakban már nem érhetik el. Ez hasznos lehet akkor is, ha egy felhasználó csak új trükköket akar kipróbálni, a videó véglegesítése előtt.

Így működik a Tik Tok szerkesztő

Ahhoz, hogy létrehozz egy Tik Tok videót, először is keress egy zenét, ami az ízlésednek megfelelő. Ezt követően mozogj a videó ritmusára, és tátogj a zenére. A Tik Tok szerkesztő a videót feldolgozza, és a mozgást a zenére igazítja. A videót ritmikusan nagyítja, kicsinyíti, és effekteket szúr be rá. A videó feldolgozása, és az új effekt videóra helyezése a telefon sebességétől függően 30-60 másodpercet vesz igénybe.

Effektek hozzáadása

Amikor a Tik Tok szerkesztő új effekt létrehozását számolja, akkor a teljes videót újra kell számolnia, tehát minden egyes új effekt hozzáadása 30-60 másodperc munkába telik. Lehet elmosás, rázkódás, és színeffekteket is a videóra tenni. Mindenféle effektből több tucatnyi féle van. A Tik Tok szerkesztő használata akár fél óráig is tarthat, ha egy igazán minőségi videót akar a felhasználó összeszerkeszteni.

 

hogyan működik a tik tok szerkesztő

Tik Tok, a lusta emberek YouTube-ja

A Tik Tok segítségével könnyedén létre lehet hozni klipeket és zenés videókat is. A megoldást sokszor videók intróihoz, bevezetőihez is felhasználják. A képességet amatőr előadók is használhatják, a zenés klipeket így sokkal életbelibbé lehet tenni. A Tik Tok számos effektet támogat, amely a mozgás ritmusérzetét növeli meg.

Tik Tok és a nagyvilág

Mivel a Tik Tok egy kínai szolgáltatás, az amerikai hatóságok nemzetbiztonsági vizsgálatot indítottak több ízben. Ennek egyik tárgya az Tik Tok amerikai felvásárlásai voltak. Sokan tartanak attól, hogy a szoftver kémkedik a felhasználók után. Indonéziában és Bangladesben betiltották a szoftver használatát. A Tik Tok a hongkongi tüntetések kirobbanása után számos videót törölt a rendszeréből, amelyek a tüntetéseken készültek.