Visszaszámláló app és weboldal segítségével izgalmasabbá tehetjük a sportot és a játékot. Képzeld el, hogy ha például társasjátékot játszol a barátaiddal, sokkal egyszerűbb egy telefonos visszaszámláló app, mint a homokórát húzkodni. A legtöbb társasjáték homokórát használ az idő mérésére, azonban ezek néhány másodpercet tévedhetnek. Ha visszaszámláló app vagy weboldal segítségével játszatok, századmásodperces pontossággal mérhetitek az eltelt időt. Vannak persze még ma is olyan boltok, amelyek homokórákat árulnak játékosoknak.

Visszaszámláló app sportoláshoz

Nem csak játékhoz jöhet jól egy visszaszámláló app, hanem sportoláshoz is. Futáshoz, edzéshez ideális lehet egy ilyen visszaszámláló app, mert így pontosan tudod, hogy teljesíteni tudtad -e az eltervezett időt. Sportolás után kissé nehézkes számolgatni, amikor az ember le van izzadva, és alig áll a lábán. Egy okostelefon leveszi a terhet a vállunkról, szóval nem kell azon aggódnunk, hogy az oxigénért kapkodó agyad szerint 1+1 az 3. Hogy ezt az élményt fokozd, számos online és offline visszaszámláló app áll a rendelkezésedre. Mire jó az okosóra?

Online megoldások

A Google-ben rákeresve találunk számos online alkalmazást a célra. Ezek egy része időmérő applikáció, más részük pedig visszaszámlálásra is alkalmas. Vannak közöttük olyanok is, amelyeket más weboldalakba lehet beágyazni, hogy egy egyszerű visszaszámláló felület jelenleg meg például egy új termék beharangozása előtt. Ezeknek a programoknak van viszont egy nagy hátulütője, méghozzá az, hogy internetkapcsolatot igényelnek a futtatásukhoz. Erre nem mindig van lehetőség, de némelyiket le lehet tölteni, és offline módban is lehet használni.

Visszaszámláló szoftverek

 

visszaszámláló app google play

 

Androidra léteznek komoly visszaszámláló szoftverek, amelyeket elindítva egy teljes képernyőn futó szoftvert kapunk. Ezek a szoftverek alkalmasak arra, hogy több személy nézze a képernyőt fel-fel pillantva, hogy lássa, hol tartanak. Ez talán a legjobb megoldás társasjátékhoz, vagy sporthoz, mert egyetlen érintéssel el lehet indítani vagy megállítani a számlálót. Rossz megoldás viszont akkor, ha a számlálónak a háttérben kell futnia, mert, ha ebből kilépünk, a számlálás is megszakad.

Visszaszámláló widgetek

 

visszaszámláló app weben

 

Amennyiben egy háttérben futó visszaszámláló programra van szükség, érdemes inkább a widgetes megoldásokat választani. Ezek programok, amelyek a telefon felhasználói felületébe ágyazódnak be. Nem kell őket külön elindítani, hanem a készülék bekapcsolódásakor elindulnak, és folyamatosan a képen vannak. Egyetlen érintéssel el lehet őket indítani, vagy leállítani. A működésük akkor sem szakad meg, amikor a felhasználó elindít egy programot, mert ezek a háttérben a továbbiakban is futnak. A felhasználó ezt követően amikor bezárja a programot, megtalálja a számlálót a felhasználói felületen.

Modern stopperes óra

A telefon bizonyos esetben kiválthatja az egyszerű stopperes karórákat is. Amikor viszont fontos a súly, és az, hogy ne húzza a zsebet, ezek a megoldások nem jöhetnek szóba, hanem egy sima kvarcóra kell inkább. Bár a modern digitális technológia képes az élet számos területén megoldásokkal megjelenni számos problémára, még nem biztos, hogy ideális. Néha csak úszni akarsz egyet a Balatonban, majd egy vízálló kétezer forintos karórán megnézni, hogy mennyi az idő… Hiába képesek a telefonok mindenre bizonyos alternatívát nyújtani, ha az egyszerűbb megoldás a jobb, akkor az a nagyszerűbb. Nem kell állandóan okos eszközöket cipelni, néha inkább az a fontos, hogy az élményre koncentrálj, vagy hogy ne legyen zavaró a készülék jelenléte.

Ne használj mobiltelefont olyan célra, amelyeket mobil nélkül jobban meg tudsz valósítani! A Visszaszámláló app tipikusan egy ilyen terület: létezik, de minek? Ha folyamatosan nézni akarod az időt, akkor vegyél inkább egy kínai kvarcórát.