Wifi nélküli játékok használata wifi nélküli készülékeken akkor fontos, ha nincs a közelben Wi-Fi. A Wifi nélküli játékok összefoglaló nevükön offline játékok. Ez azt jelenti, hogy ezek a játékok nem online játszódnak. Wifi nélküli játékok azok a játékok, amelyek az internet kora előttről származnak. De a legtöbb játék még a kétezres években sem igényelt online kapcsolatot. Ma is sok játék játszódik csak offline, például a logikai játékok nagy része ma is ilyen.

Wifi nélküli játékok típusai

A már említett wifi vagy adatkapcsolat nélküli készülékekre olyan wifi nélküli játékok telepítése javasolt, amik szórakoztatóak. Ezek lehetnek régebbi stratégiai játékok, ügyességi játékok vagy logikai játékok. A legtöbb játék a Google Playben offline játék, tehát a wifi nélküli játékok iránti igényt kielégíti. A baj nem is ez – hanem az, hogy adatkapcsolat nélkül a Google Play sem működik. Internet nélkül nem lehet letölteni ezeket a játékokat a telefonra, így aztán a huszonkettes csapdájába kerül a felhasználó.

wifi nélküli játékok mobilra

Wifi nélküli játékok telepítése

Az Androidos játékok APK formátumban tölthetőek le. Ahhoz, hogy ezeket feltelepítsd, engedélyezni kell az ismeretlen forrásokat a telefon beállításai között.

Az ajánlott oldal az APKPURE, amely a https://apkpure.com webcímen érhető el. Számítógép segítségével egyszerűen letölthetők ezek az APK fájlok, aztán ezeket telefonra lehet másolni. A játékok mérete nem nagy, általában néhány tíz MByte szokott lenni. A letöltött játék aztán feltelepíthető a telefon fájlkezelője segítségével.

Wifi nélküli játékok Androidon és PC-n

A PC-s játékok általában jobbak, mint az Androidos játékok. Bár számos játék elérhető mindkét platformra, az Androidos változatok általában silányabbak. Androidra viszont sokkal több Visual Novel van, mint PC-re. Visual Novellek Androidra a VNDatabase gyűjtőoldalon böngészhetőek. Komoly stratégiai és FPS játékok viszont nincsenek Androidra, mert az ilyen játékok a PC sajátosságait kihasználva használhatók csak.

Autóverseny!

Az offline játékok egyik legjobb kategóriáját kétségkívül az autóversenyes játékok képviselik. Az ilyen játékok ügyesen lenyugtatják az embert és jó szórakozást nyújtanak anélkül, hogy túl sokat kéne gondolkodni hozzájuk. Ideálisak mondjuk vonaton hazafelé menet, vagy buszozás közben. A Forma-1 szerű Androidos játékok gépigénye általában kicsi, hiszen kevés grafikát kell megjeleníteni az élmény eléréséhez (csak néhány autót).

Mahjong!

A Mahjong szerű ügyességi játékok karbantartják az agyat, és az észlelőképességet. A Mahjong lényege, hogy a táblák oldalán található azonos mintázatú kockákat egyszerre levedd. A memóriafejlesztő hatású játék remek szórakozást nyújt, bár csak azoknak ajánlott, akik kipihentek. A fáradt, vagy széthasznált agyú ember számára inkább terhet fog jelenteni a játék használata, és nem lesz megnyugtató.

androidra telepíthető wifi nélküli játékok

Ugrálós kalandjátékok

Az ugrálós kalandjátékok műfajának már leáldozott. Ennek ellenére sok ilyen játékot találni. A baj ezekkel az, hogy a mai mobiltelefonokba általában nincs joystick integrálva. Joystick nélkül pedig, a képernyőt fogdosva, nagyon kellemetlen ezekkel a játékokkal játszani. A gomb nélküli telefonok megjelenése érezhetően rosszat tett a műfajnak. Találni azért néhányat, de nem egy kellemes élmény őket telefonon játszani. Számítógépen természetesen remekül el lehet szórakozni a különféle Mario klónokkal, például a Giana Sisters új, PC-s változatával is.

Play Station emulátor

Play Station vagy más emulátor segítségével a régi offline játékok új életre kelnek a számítógépen vagy mobiltelefonon. Ám mivel ezek a játékok döntően gamepadra vannak optimizálva, mobiltelefonon nem kényelmes játszani őket. Más a helyzet PC-n, ahol billentyűzet, vagy USB-s Joystick segítségével remekül el lehet játszani ezekkel a játékokkal. A Play Station mellett még a NES, a Super Nintendo, a GameBoy, és a Play Station 2 emulálása is remekül megoldott manapság.