Wish vásárlás során közvetlenül lehet termékeket rendelni kínai gyártóktól. A Wish vásárlás lényege az, hogy a kínai gyárak közvetlenül felregisztráltak a Wish rendszerébe, hogy ott dolgokat adjanak el. Amikor a Wish szolgáltatás segítségével vásárolsz, akkor közvetlenül a gyártóktól vásárolsz, emiatt a kiskereskedelmi díjakkal nem kell kalkulálni. Ez egyrészt jó, mert így kiesik egy lépcsőfok, ami az árat növelné. Másrészt rossz, hiszen ha Kínából szállítasz ide egy terméket, annak nagy lehet a postaköltsége, ha nincs európai elosztóközpontja.

 

wish vásárlás áru kína

A Wish vásárlás menete

A Wish vásárlás megegyezik bármilyen más online áruházból történő vásárlással. Ám miközben jófogáson használt termékekkel kereskednek, Ebayen magánemberek és vállalkozók értékesítenek, a Wish lényege az, hogy közvetlenül megrendeld a termékeket. Találkozhatsz elektronikai termékekkel, ruhákkal, ékszerekkel is. A Wish tehát elsősorban kínai termékek dömping áron történő eladásával foglalkozik, amely remek kiegészítője lehet a Jófogás és Ebay szerű oldalaknak. A wish mobiltelefonos alkalmazással is rendelkezik, amely Android és IOS rendszerre telepíthető. Android alkalmazásokról itt olvashatsz.

A wish a következő címen érhető el: https://www.wish.com

A Wish vásárlás sebessége

Amikor a Jófogásról, vagy más, hasonló magyar oldalakról rendelsz, akkor zömében magyar eladóktól rendelsz, akik feladják pár napon belül a holmidat, amit a posta aztán 24-48 órán belül elvisz neked. A Wish esetében viszont az áruk javarészt közvetlenül Kínából jönnek, így nagy meglepetés érheti a vásárlót. Orbán Viktor bejelentett egy új, modern selyemutat, amely Oroszországon keresztül Magyarországra (és vissza) szállítana. Ennek ellenére egyelőre elég komoly időbe telik, amíg a termékek a föld másik oldaláról ideérnek. A termékek átfutása és vámolása 15-20 napba is beletelik, amely egy nagyságrenddel magasabb annál, mintha belföldről rendelnél.

A Wish vásárlás ára

A wish árai alacsonyak, mivel a beszállítói láncból kiesnek a kiskereskedők, és a célország nagykereskedői. Ugyanakkor a postázás nem várt költségekkel járhat. Bizonyos termékek postaköltsége akár tízezer forint fölé is kúszhat, főleg akkor, ha a termék nagy méretű, vagy nehéz. A költségeket bonyolítják a bonyolult vámszabályok, amikkel átlagemberek nem szoktak tisztában lenni. Bár a Wishen megvásárolt termékek tényleg olcsóak, mire ideérnek, a postai díjak miatt horrorisztikus méretűre rúghat a végösszeg.

A Wish és a kereskedők

A Wish ebből fakadóan inkább a kereskedők számára lehet érdekes. Amennyiben egy kereskedő 50 db táskát rendel, és nem 1 darabot, úgy a pár tízezer forintos extra postaköltség már nem számottevően magas a termékek összárához képest. Magánemberek számára a Wish akkor lehet érdekes, ha apró méretű tárgyat vesznek Kínából, amely borítékban elfér – így aztán a postaköltség sem annyira magas. Természetesen számos kínai nagyvállalat rendelkezik Európai központtal, ahol feltöltik a készleteket, és képesek onnét kielégíteni a vásárlókat.

 

wish vásárlás intener

A kínaiak jól értenek a bizniszhez

A kínaiak alapvetően jó üzletemberek, de néha túltolják. A wish főoldalán olyan leárazott termékeket mutogat 8 ezer forintokért, amelyeket úgy mutat, mintha előtte több, mint százezer forintba kerültek volna. Ez elég nehezen hihető, főleg olyan magnók és mikrofonok esetében, amik ránézésre is erősen gagyinak tűnnek. A kínai árú minősége ma már a nyugatival vetekszik, sok esetben túl is lépi azt. De mivel a Wish elsősorban a kínai árú platformja, érdemes bizonyos esetekben más alternatívákat keresni.

Jól jöhet a jófogás mellé

A különféle apróhirdetéses oldalak és webáruházak mellé jól jöhet egy kínai web-dömpingáruház. Amennyiben egyedi termékek és szolgáltatások megvásárlása a cél, abban az esetben a Wish nem egy jó alternatíva. Ha alapanyagok, féltermékek, kiegészítők, vagy elektronikai kütyük kellenek, akkor a Wish egy remek kiegészítője lehet az itthoni webáruházaknak.