Az mp3 letöltés annak ellenére népszerű, hogy a felhasználói feltételek tiltják a youtubera feltöltött zenék és videók letöltését. Hogy a Google ennek érvényt szerezzen, folyamatosan változtatja a weboldal működését, így ma két módszer érhető el a zene és videó letöltésére.

Az egyik a böngészőbe telepíthető bővítmények útján működik (a Google a saját Chrome webáruházába nem engedi be az mp3 letöltés elősegítését végző alkalmazásokat). A másik lehetőség pedig az, hogy erre a célra dedikált weboldalak segítségével távoli szerverek átkonvertálják a videót és zenét mp3 vagy mp4 formátumra, majd ezeket aztán letölthetjük a saját számítógépjeinkre.

Az mp3 letöltés a youtube-ról nem bonyolult, de mivel a Google újabb és újabb trükkökkel igyekszik szabotálni, csak kerülőutakon lehetséges.

SSYOUTUBE

Az ssyoutube egy népszerű, ingyenes szolgáltatás, amelynek segítségével azmp3 letöltés ugyan nem oldható meg, de az mp4 és 3gp formátumot jól támogatja, így a kedvenc videót elég egyszerűen le lehet menteni. Működésének menete egyszerű: pusztán a böngésző címsávjában kell beírni a youtube szócska elé egy két db s betűt, így ni:

 

ssyoutube, működés közben

 

ssyoutube, működés közben

Az enter megnyomását követően az ssyoutube weboldala hamar feldolgozza a kérésünket. A videó vagy zene máris letölthetővé válik teljesen ingyenesen. A letöltött videó vagy zene ezt követően könnyedén átmásolható telefonra, vagy táblagépre. Így aztán hordozhatjuk magunkkal a kedvenc zenéinket és filmjeinket anélkül, hogy online internetkapcsolatra kellene a kiélvezésükhöz.

 

youtube mp3 letoltes

ssyoutube, már készen is van a videó vagy zene letöltése

 

flvto.biz

A https://www.flvto.biz/hu weboldalt elnézve felmerül bennünk, hogy az mp3 letöltés hogyan lehetne ennél is egyszerűbb. Ez a webapp már közvetlenül is támogatja az mp3 formátumot. A videó vagy zene közvetlenül letölthető ebben a formátumban, lehetővé téve azt, hogy az mp4 vagy 3gp formátumot lejátszani nem képes régebbi telefonok, vagy régi operációs rendszert futtató számítógépek is képesek legyenek megjeleníteni az általunk áhított videót.

Az mp3 letöltés szinte minden szolgáltatás esetén 128 kbit-es minőségben történik, ami egy átlagember számára elég jó. A kényesebb audiofil felhasználók számára a youtuberól letöltött videó és zene minősége nem eléggé kielégítő. Nekik mindenképpen érdemes inkább az eredeti tartalmakat megvásárolni, amelyeknek a minősége tipikusan jobb ezeknél.

 

youtube mp3 letoltes

A kazetta már a múlt, a jövő a youtube, az mp3 és a letöltés

Mp3 letöltés böngésző pluginnal a Youtube-ról

A böngészőbe épülő programok terén már nem ilyen fényes a helyzet. Mivel a chrome a google tulajdonában van, nem engedi be a storeba azokat a programokat, amik a youtuberól képesek a videókat vagy a zenéket lementeni.

A firefoxhoz létezik ugyan bővítmény, ám ez sem képes kielégítően működni köszönhetően annak, hogy nemrég átalakították a firefox működését. A plugin mellé pluszban egy rendszerbe beépülő szoftvermodult is fel kell telepíteni. Így nem elégséges önmagában egy böngésző plugin telepítése ahhoz, hogy a videó és zene letöltését meg tudjuk oldani a Youtuberól.

Mivel ezek sem készítenek jobb minőségű végeredményt, mintha külső weboldalak segítségével lenne megoldva az mp3 letöltés. Ezért ezeknek a programoknak a telepítését nem javasoljuk a rendszer integritásának megőrzése érdekében. Különösen óvatosan kell bánni az ismeretlen szoftverekkel és weboldalakkal a videó és a zene lementése során, mert ezek akár vírust is tartalmazhatnak. További hasznos, alkalmazásokról szóló cikkeinket ezen az oldalon találod.